DŠB Novice

Nazaj

(: )

Škisova štorklja 2018

Škisova štorklja 2018

Kdo se bo najbolje znašel v Živalskem svetu?

S 1. marcem se začenja projekt Zveze ŠKIS, ki je namenjen študentskim družinam - Škisova štorklja. Letos bo prvič potekal na dveh lokacijah, v Ljubljani in Mariboru. Prvi del projekta predstavlja natečaj risbic in drugih likovnih izdelkov, ki bo trajal od 1. do 16. marca, drug del pa se bo odvijal 20. marca v Mariboru in 22. marca v Ljubljani, kjer bo potekala tudi razstava prejetih izdelkov. Isti dan bodo potekale delavnice in poslikava obraza za otroke, mamice pa se bodo sprostile ob uri joge.

VABILO NA USPOSABLJANJE »Transformacija sovražnega govora«

Transformacija sovražnega govora

Vabilo na usposabljanje

V Mladinskem centru Krško, v petek, 2. 3. 2018 od 9. do 16. ure v sodelovanju z Društvom parada ponosa pripravljajo brezplačno in zanimivo delavnico o sovražnem govoru.

Strukura in delovanje fakultetnih organov

Strukura in delovanje fakultetnih organov

Vsi dobro vemo, da študentsko življenje ni sestavljeno zgolj iz učenja. Velikokrat naš vsakdan zapolnjujejo tudi problemi s profesorji, neustrezno sestavljena izpitna literatura, brskanje po spletu za novimi študijskimi pravili in seveda cela gora obštudijskih dejavnosti in zabav, na katerih je udeležba seveda obvezna. Toda ali se dejansko zavedamo, kdo se z zgoraj naštetimi stvarmi ukvarja in poskrbi, da imamo do njih dostop? Vsaka fakulteta je namreč sestavljena iz različnih organov, ki skrbijo za nemoten potek študijskega življenja in vseh dejavnosti, ki se mu pritičejo.

Odziv ŠOS na aktualno dogajanje v DZ na področju študentov

Ljubljana, 16. februar 2018: Trenutno je v zakonodajnem procesu v Državnem zobru RS kar nekaj zakonov, ki se dotikajo študentov oz. mladih. Če je bilo to v preteklih letih, predvsem zaradi varčevanja in omejevanja socialnih pravic (začuda tistim, ki so najbolj ranljivi), razlog za skrb, se to očitno spreminja, saj so zakoni generalno namenjeni izboljšanju njihovega stanja. Nedvomno pa je to tudi posledica bližajočih se volitev.Na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) smo zakonskim predlogom (z manjšimi pomisleki naklonjeni).

NOV DATUM ŠKISOLOVA 2018 – 8. MAREC 2018

NOV DATUM ŠKISOLOVA 2018 – 8. MAREC 2018

Ljubljana, 6. 2. 2018 – Tudi letos Zveza ŠKIS omgoča mladim neuveljavljenim glasbenim skupinam, ki še iščejo prostor v slovenski glasbeni scceni, priložnost za nastop na velikem odru Škisove tržnice. Datum Škisolova pa je premaknjen na 8. marec 2018. 

ŠKISOLOV 2018

ŠKISOLOV 2018

Katera mlada glasbena skupina bo letos nastopila na velikem odru Škisove tržnice?

Ljubljana, 29. 1. 2018 – Lanska ljubilejna 20. Škisova tržnica, ki je privabila 28.000 glavo množico, je postavila nove smernice mladinskega dogajanja v Sloveniji. Tudi letos Zveza ŠKIS omgoča mladim neuveljavljenim glasbenim skupinam, ki še iščejo prostor v slovenski glasbeni scceni, priložnost za nastop na velikem odru Škisove tržnice. 

Slovenija bogatejša še za eno univerzo!

Dolenjska regija se po novem lahko ponaša z lastno univerzo – z 19. novembrom je postala pravnomočna odločitev Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS), ki je v Novem mestu akreditirala peto univerzo v Sloveniji in sicer Univerzo v Novem mestu. Zasebno univerzo, ki jo je NAKVIS akreditiral 21. septembra 2017, sestavljajo 4 novomeške članice in sicer Fakulteta za upravljanje, poslovanje in informatiko, Fakulteta za poslovne in upravne vede, Fakulteta za tehnologije in sisteme in Fakulteta za zdravstvene vede, ki so bile že prej del zasebnega visokošolskega središča v Novem mestu.

Dan boja proti aidsu

Dan boja proti aidsu

Varno s ŠKIS-om

1. december je dan, ko lahko z nošenjem rdeče pentlje izrazimo svoje zavedanje o prisotnosti aidsa in solidarnost ter podporo okuženim. Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu bodo tudi letos študenti, ki delujejo v študentskih klubih po vsej Sloveniji, svojo podporo obolelim izkazali z opozarjanjem in ozaveščanjem o problematiki spolnih bolezni.

Tabor poklicev 2017

Tabor poklicev 2017

Kaj bodo osnovnošolci, ko bodo "veliki"?

MC Krško,  9. – 11. 11. in 16. 11. – 18. 11. 2017  – Med 9. in 18. novembrom sta v Mladinskem centru Krško že četrto leto zapored potekala dva termina Taborov poklicnih priložnosti. Zaradi velikega interesa osnovnošolcev iz občine Krško so tabor izvedli v dveh terminih ter tako ponudili možnost udeležbe vsem interesentom, ki so v MC-ju preživeli 3 dni in obiskali različna podjetja v okolju, skozi tematske delavnice pa prepoznali svoje kompetence ter jih usmerili v svojo nadaljnjo poklicno pot. 

Stran 10 od 56 (Vseh vnosov: 552)

dsb-logo-napis-nov11
Novice

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000