DŠB Novice

Nazaj

(: )

Peticija za ohranitev študentskega zdravstvenega doma

Peticija za ohranitev študentskega zdravstvenega doma

V javnost je v prejšnem tednu prišla novica o ukinitvi Zdravstvenega doma za študente, ki deluje na Aškerčevi cesti v Ljubljani že od leta 1992. Študentski zdravstveni dom v Ljubljani že 25 let zagotavlja nujno potrebne zdravstvene storitve za vse študente, ki študijsko leto preživijo v Ljubljani in imajo zdravnika v svojem domačem kraju. Osebni zdravnik je nemalokrat predaleč za vse nujne študentske zdravstvene težave, zato je Študentski zdravstveni dom, ki deluje v kraju izobraževanja 40.000 slovenskih študentov, nujno potreben.

Vabilo na letni občni zbor Društvo študentov Brežice

VABILO NA LETNI OBČNI ZBOR DRUŠTVA ŠTUDENTOV BREŽICE

 

Vabimo te na redni letni občni zbor Društva študentov Brežice, ki bo v soboto, 9. 12. 2017, ob 09:00 v prostorih ZPTM Brežice, natančneje v Mladinskem centru Brežice na Gubčevi ulici 10 a v Brežicah.

Predlagan dnevni red:

  1. Pregled in potrditev dnevnega reda
  2. Potrditev zapisnika redne letnega zbora 2016/2017
  3. Imenovanje delovnega predsedstva
  4. Imenovanje kandidacijske in volilne komisije
  5. Poročila in sprejem letnega poročila o delu za 2016/2017
  6. Volitve organov DŠB
  7. Volitve svetnika v Svet ŠOLS in v Zvezo Škis
  8. Sprejem delovnega programa društva za 2017/2018
  9. Razno:

Prodaja »Hiše DŠB«

Državni zbor na izredni seji soglasno sprejel Zakon za urejanje položaja študentov

Poslanke in poslanci Državnega zbora RS so na 50. izredni seji Državnega zbora sprejeli Zakon za urejanje položaja študentov, ki ga je pripravila Študentska organizacija Slovenije, ob podpori več kot 16.000 državljanov Republike Slovenije pa ga je vložil prvi med poslanci, predsednik Državnega zbora, dr. Milan Brglez.

 

Imate tudi vi težave pri uveljavljanju študentskih pravic?

V študentskih organizacijah smo zaznali težave pri ugotavljanju upravičenosti študentov do pravic in ugodnosti, ki izhajajo iz statusa študenta. Menijo, da so težave posledice napačnega delovanja sistema informacijskega sistema visokega šolstva v RS (eVŠ). Študenti, ki menijo, da so do pravic, ne glede na prejeta obvestila, upravičeni, naj se za pomoč obrnejo na Ministrstvo za izobraževanja, znanost in šport (MIZŠ). 

Pridi na PiMP!

Pridi na PiMP!

Projekt PiMP vabi prav tebe, da se pridružiš. Izpolni prijavnico. Jesen je pravi čas, da »spimpaš« svoj lajf. Vabijo te v ekipo projekta PiMP, Priložnosti in izzivi mladih v Posavju. ​

Več na: http://mc-brezice.si/pimp/item/11584-pridi-na-pimp

V petek se začenja Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS: letos na novi lokaciji

V petek se začenja Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS: letos na novi lokaciji

Ob koncu tedna bo Stritarjeva ulica napolnjena z učbeniki, delovnimi zvezki in drugo rabljeno srednješolsko literaturo, ki bo marsikatero družino in dijake razbremenila stroškov obveznih nakupov na začetku novega šolskega leta. Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS bo letos potekal 8. septembra od 13. do 18. ure in 9. septembra od 9. in 14. ure. 

Gremo Škisat na Šmarno goro!

Gremo Škisat na Šmarno goro!

Športno obarvan projekt Zveze ŠKIS »Gremo Škisat na Šmarno goro«, ki je potekal v mesecu juniju, se je zaključil. Osem klubov in 70 posameznikov je tekmovalo v različnih kategorijah, zmagovalce pa že čakajo lepe nagrade. 

DŠB Unplugged

DŠB Unplugged

Društvo študentov Brežice v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice ponovno organizira poletne koncerte na grajskem dvorišču.

Kaj pa mi študenti/dijaki?

Kaj pa mi študenti/dijaki?

Na Študentski organizaciji Slovenije so pripravili Predlog Zakona za urejanje položaja študentov (ZUPŠ), ki ureja težave, s katerimi se vsakodnevno soočajo študenti (in dijaki) in odpravlja varčevalne ukrepe na področju mladih.

Predlog zakona je že v zakonodajnem postopku v Državnem zboru RS. Da bi zakonu dodali težo, okrepili prizadevanja po prepoznanju mladih in podprli ukrepe za izboljšanje njihovega socialnega položaja, prosimo za oddajo podpisa v podporo zakonu.

Oddaja podpore na --> http://www.kajpami.si/

Stran 11 od 56 (Vseh vnosov: 552)

dsb-logo-napis-nov11
Novice

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000