DŠB Novice

Info točka BIT zaprta od 12. 7 do. 16.8. 2019

12. julij 2019

Spoštovane stranke info točke in fotokopirnice BIT obveščamo, da bo poslovalnica od 12. 7. do 16. 8. 2019 zaprta zaradi letnega kolektivnega dopusta.

 

Lepe počitnice Vam želi ekipa Društva študentov Brežice

Začetek prodaje vstopnic za Škisovo tržnico 2019

16. april 2019

Ljubljana, 16. 4. 2019 - Še manj kot en mesec nas loči do že 22. Škisove tržnice, vstopnico za edinstveno izkušnjo pa si lahko zagotovite od danes naprej. Tudi letos organizatorji ponujajo inovativne in hitre možnosti nakupa vstopnice v preprodaji s telefonom z mBills in še več presenečenj in ugodnosti za obiskovalce.

CEO za en mesec

15. april 2019

40 odstotkov delodajalcev meni, da mladi nimajo veščin, ki jih potrebujejo v njihovem podjetju, in da jih to ovira pri zaposlovanju novih mladih sodelavcev. V Adeccu smo razvili iniciativo, s katerimi mladim ponujamo priložnosti, da razvijejo veščine, ki jih potrebujejo podjetja, ter tako uspešno začnejo svojo karierno pot.

Krvodajalska akcija

2. april 2019

Zveza ŠKIS v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije v mesecu aprilu pripravlja Krvodajalsko akcijo v sklopu projekta "Častim 1/2 litra".

Več informacij najdete v priponki.

Škisova tržnica razkriva nastopajoče

2. april 2019

Škisova tržnica se letos vrača 9. maja na zelenico na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani. Le kdo vse bo majski glasbeni večer naredil edinstvenega? 

Več informacij v priponki.

Mladi in izkušnje v tujini

Kdo, kako, kje in zakaj?

25. marec 2019

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS organizira okroglo mizo na temo mladih in njihovih izkušenj v tujini. Dogodek se bo odvijal v torek, 26. marca, ob 17. uri v M Hotelu Ljubljana.

 

Več informacij najdete v priponki.

V MC Krško ozaveščali o nasilju nad ženskami

EVS prostovoljki v ozaveščanju o neenakosti med spoloma

23. marec 2019

V soboto, 16. Marca 2019 se je v prostorih MC Krško odvil zaključni dogodek projekta »Keep Fighting for Equality.«  EVS prostovoljki iz Španije, Omaina in Neus, ki sta na dolgoročnem prostovoljskem projektu v MC Krško sta skozi delo v Krškem in širše posneli avtorski film, v soboto pa svoj izdelek na interaktiven način predstavili širši javnosti o ozaveščanju v boju proti nasilju nad ženskami in boju za enakost spolov. 

Škisolov 2019

Škisova tržnica išče nove edinstvene glasbenike

14. marec 2019

Tudi letos Škisova tržnica mladim neuveljevljenim glasbenikom preko Škisolova ponuja možnost nastopa na velikem odru Škisove tržnice. Razpis je odprt od danes naprej, finalni obračun pa se bo odvijal 29. aprila, v lokalu Prulček v Ljubljani.

Več informacij v priponki.

Ne zamudite Škisovega zajtrka!

12. marec 2019

Letos bo ponovno potekal Škisov zajtrk pod okriljem Zveze ŠKIS. S tem dogodkom mlade ozaveščamo o pomembnosti zdrave prehrane, predvsem pa zajtrka, ki je ključnega pomena za uspešen začetek dneva vsakega od nas. Odvijal se bo 12. marca na treh lokacijah: v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Škisov zajtrk

5. marec 2019

Zveza ŠKIS letos ponovno organizira Škisov zajtrk, s katerim mlade ozavešča o pomembnosti zdrave prehrane, predvsem zajtrka, ki je ključnega pomena za uspešen začetek dneva vsakega od nas. Letos se bo Škisov zajtrk odvijal 12. marca na treh lokacijah: v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Več informacij najdete v priponki.

Škisova štorklja

Za študentske družinice

1. marec 2019

Zveza ŠKIS že 14. leto zapored organizira projekt Škisova štorklja, ki je namenjen študentskim družinam. Projekt izpostavlja problematiko študentskih družin v Sloveniji in želi vplivati na aktivno vključevanje družin v širši družbeni prostor. Škisova štorklja se bo odvijala v dveh delih, prvi del predstavlja likovni natečaj za otroke, drugi del pa bo potekal 20. marca v Rožni dolini, ko bo potekal zaključni dogodek.

Več informacij najdete v priponki.

Zakaj na EU volitve?

22. februar 2019

Vabilo na javno tribuno z mladimi "ZAKAJ MLADI NA EVROPSKE VOLITVE?"

Škisova tržnica se vrača 9. maja!

14. februar 2019

Študentska leta so nekaj č udovitega. To je čas cvetenja in razcvetanja, iskanja ravnotežja med obveznostmi in prostim časom. Živahni, polni veselja in energije, ki je nikoli ne zmanjka. Da smo kos vsem izpitom, se maja odklopimo od obveznosti in prepustimo največji študentski dogodivščini – Škisovi tržnici.

Objava prispelih kandidatur

8. december 2018

V skladu z razpisanim kandidacijskim postopkom z dne 30. 11. 2018 ter sejo volilne komisije v sestavi Patricija Hostar (predsednica), Brina Skočaj in Matic Bogolin, z dne 8. 12. 2018 objavljamo seznam kandidatov:

KANDIDAT ZA SVETNIKA V SVETU ŠOLS:

Timotej Pavlin, študent FF - arheologija, 3. letnik

KANDIDAT ZA SVETNIKA V SVETU ZVEZE ŠKIS:

Timotej Pavlin, študent FF - arheologija, 3. letnik

1. december - svetovni dan boja proti aidsu

1. december 2018

1. decembra obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu! Prvič je postal ta datum pomemben leta 1988, ko ga je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila za svetovni dan boja proti aidsu. Danes je ta dan pomemben, saj nas združuje v boju proti aidsu oziroma hivu, je dan, na katerega lahko pokažemo našo podporo osebam, ki živijo s hivom, in se spomnimo na vse, ki so zaradi aidsa umrli.

Redni občni zbor Društva študentov Brežice

30. november 2018

VABILO NA LETNI OBČNI ZBOR DRUŠTVA ŠTUDENTOV BREŽICE

 

Vabimo te na redni letni zbor članov Društva študentov Brežice, ki bo v petek, 21. 12. 2018, ob 18:00 v prostorih ZPTM Brežice, natančneje v Mladinskem centru Brežice na Gubčevi ulici 10 a v Brežicah.

Predlagan dnevni red:

1.       Pregled in potrditev dnevnega reda

2.       Potrditev zapisnika rednega letnega zbora članov 2017/2018

3.       Imenovanje delovnega predsedstva

4.       Imenovanje kandidacijske in volilne komisije

5.       Poročila in sprejem letnega poročila o delu za 2016/2017

6.       Volitve organov DŠB

7.       Volitve svetnika v Svet ŠOLS in v Zvezo ŠKIS

8.       Sprejem delovnega programa društva za 2018/2019

9.       Razno

Študentje pozor!

17. september 2018

Ljubljana, 18. september 2018: Približuje se začetek novega študijskega leta, zato želi Študentska organizacija Slovenije študente opomniti, kaj vse morajo pred začetkom novega leta še urediti.