Ulovili smo zmagovalce Škisolova 2018!

9. marec 2018

Ljubljana, 9. 3. 2018 — Veliki oder Škisove tržnice je dobil novega izvajalca, ki bo na njem nastopil 10. maja. Včeraj je na finalnem predizborom za nastop na Škisovi tržnici

—  ŠKISOLOVOM  —  pet  mladih  glasbenih  skupin  otvorilo  sezono  Škisove  tržnice  in spisalo  prolog  letošnji  zgodi  prireditve.  Razkrita  je  bila  prva  glasbena  skupina,  ki  bo nastopila na Škisovi tržnici - mlada zasedba iz obale NEVERMIND.

V Orto Baru je včeraj, 8. marca 2018, potekal finalni lov na nov, še neuveljavljen band, ki bo dobil veliko priložnost, da nastopi na 21. Škisovi tržnici, 10. maja, na zelenici na Kardeljevi ploščadi. V finale letošnjega Škisolova se je uvrstilo pet mladih glasbenih skupin: Tooth In The Sky, Nevermind, Rock Angeless, Joker Out in Iskreni Kreteni. Obiskovalci in člani strokovne žirije,  ki  so  jo  letos  sestavljali  Patricija  Premrov,  predsednica  Zveze  ŠKIS,  Jernej  Tomazin, vodja  Škisove  tržnice  2018,  Tomaž  Kozovinc,  večerni  program  na  Škisovi  tržnici  2018  in dolgoletni slovenski glasbenik in umetnik - Trkaj, so največ glasov namenili glasbeni skupini NEVERMIND.

Glasbena zasedba Nevermind prihaja iz obale. Delujejo v zasedbi: Gaj Bostič (bobni), Peter Bubola (klavir, backvokalist), Jakob Sever (kitara), Matej Mitterndorfer (glavni pevec, kitara) in Tine Farkaš (bas kitara). Skupina se je ustanovila leta 2016, njihov repertoar pa sestavljajo uspešnice iz 70-ih let in avtorska glasba. Svojo glasbo opredeljuejo kot klasičen rock’n’roll s pridihom  bluesa,  ki  je  bila  tudi  zmagovalna  kombinacija  letošnjega  ŠkisoLOVa.  Matej Mitterndorfer: “Škisova tržnica nam pomeni vse, vse v življenju. Mislim, da je to ena res dobra priložnost,   da   se   lahko   predstavimo   širši   publiki   in   naša   odskočna   deska   za   večjo prepoznavnost in naše nadaljnje delo. Komaj čakamo maj in Škisovo tržnico!”

Kontaktna oseba:

Nina Miketič – odnosi z javnostmi

e-pošta: nina.miketic@skis-zveza.si Telefon: +386 (0)40 594 036

Datoteke

Objava prispelih kandidatur

8. december 2018

V skladu z razpisanim kandidacijskim postopkom z dne 30. 11. 2018 ter sejo volilne komisije v sestavi Patricija Hostar (predsednica), Brina Skočaj in Matic Bogolin, z dne 8. 12. 2018 objavljamo seznam kandidatov:

KANDIDAT ZA SVETNIKA V SVETU ŠOLS:

Timotej Pavlin, študent FF - arheologija, 3. letnik

KANDIDAT ZA SVETNIKA V SVETU ZVEZE ŠKIS:

Timotej Pavlin, študent FF - arheologija, 3. letnik

1. december - svetovni dan boja proti aidsu

1. december 2018

1. decembra obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu! Prvič je postal ta datum pomemben leta 1988, ko ga je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila za svetovni dan boja proti aidsu. Danes je ta dan pomemben, saj nas združuje v boju proti aidsu oziroma hivu, je dan, na katerega lahko pokažemo našo podporo osebam, ki živijo s hivom, in se spomnimo na vse, ki so zaradi aidsa umrli.

Redni občni zbor Društva študentov Brežice

30. november 2018

VABILO NA LETNI OBČNI ZBOR DRUŠTVA ŠTUDENTOV BREŽICE

Vabimo te na redni letni zbor članov Društva študentov Brežice, ki bo v petek, 21. 12. 2018, ob 18:00 v prostorih ZPTM Brežice, natančneje v Mladinskem centru Brežice na Gubčevi ulici 10 a v Brežicah.

Predlagan dnevni red:

1.       Pregled in potrditev dnevnega reda