Kakšnih 20 let nazaj, se je na Zvezi ŠKIS utrnila ideja o tržnici. O prostoru, kjer bi se zbrali vsi mladi, vsi študentski klubi, branili svoje barve, zavijali po svoje, pripravljali svoje kulinarične dobrote in ustvarjali spomine. In danes, Škisova tržnica ni več samo prostor, ampak je postala občutek. Občutek, ki ga more izkusiti vsak študent.

Škisova tržnica je tradicionalna prireditev, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS) skupaj s študentskimi klubi, mladinskimi organizacijami in študenti. Prepletanje slovenske in medanrodne kulture in kulinarike obiskovalcu ponuja nepozabno doživetje čez celoten dan, zvečer pa se Škisova tržnica spremeni v prostor odlične glasbe in norih doživetij.

V 20. letih svojega delovanja je Škisova tržnica privabila več kot 440.000 obiskovalcev, zahtevala več kot 120 mesecev priprav, 400 članov ekipe, 640.000 spitih vrčkov piva, sodelovala z več kot 1000 partnerji in predstavila več kot 2400 stojnic.

Lepo je iti od doma, a še lepše se je vrniti nazaj. To lahko rečemo tudi za Škisovo tržnico. Na največjo študentsko prireditev se bodo tako mladi lahko vrnili 10. maja 2018, kjer bodo v sproščenem duhu lahko uživali v dobri glasbi, kulinariki in ustvarjali spomine na mladost. Nenapisano pravilo namreč pravi, da nisi pravi študent, če vsaj enkrat v svojem študentskem življenju ne obiščeš Škisove tržnice.

DŠB
Cesta prvih borcev 44
8250 Brežice
07 49 64 342 - BIT