DŠB Novice

(: )

Škisova tržnica 2011

Škisova tržnica je največji projekt Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS). Gre za največjo enodnevno prireditev, ki vsako leto medse privabi okoli 20. 000 obiskovalcev. Letošnja 14. Škisova tržnica bo potekala 11. maja 2011 na letnem telovadišču Narodni dom Ilirija, v središču Ljubljane.

Če te zanima tujina ...

5. Škisov obvestilnik mednarodnega dogajanja za vse, ki razmišljate o tujini. Poglejte, kakšne možnosti imate ...

Bo služba za nedeločen čas preteklost?

Veliko črnila je bilo že prelitega o Zakonu o malem delu. Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter vlada, ga podpirata, upirajo se mu študenti, dijaki in sindikati, ostali o njem vedo bolj kot ne malo. Kaj je torej res in kaj ne?

Zakaj malo delo ni rešitev za trg dela?

Zakon o malem delu je bil pripravljen brez nobene strokovne razprave in doseženega kompromisa s študenti, upokojenci in delavci. Javnost je do tega brezbrižna oz. na podlagi informacij medijev, ki bolj ko ne povzemajo pogled vlade na dotično problematiko, zakon podpira. Ostro nasprotovanje sindikatov temu zakonu daje grenak priokus »plemenitemu« namenu vlade, da izboljša socialni položaj študentov in brezposelnih.

Kaj malo delo prinaša podjetjem?

Osnovna logika sistema malega dela je dobra, a izvedba je zapletena in ne povsem domišljena, zato bodo pričakovani učinki izostali, meni ekonomist Janez Šušteršič, meni profesor na Univerzi na Primorskem in nekdanji direktor Urada za makroekonomske analize. Po njegovem mnenju malo delo ne bo vplivalo na količino rednega zaposlovanja. Zaradi omejitev bo škodilo zlasti malim podjetjem in študentom, povečati pa se utegne tudi količina dela na črno.

Stran 42 od 56 (Vseh vnosov: 552)

dsb-logo-napis-nov11