DŠB Novice

Nazaj

(: )

ZPTM vabi na Tečaj slovenščine za tujce

Slovenian for foreigners – basic course

V drugi polovici novembra bodo na ZPTM začeli s programom Slovenščina za tujce – uporabna slovenščina. Tečaj je zasnovan tako, da tujci pridobijo osnovna/praktična jezikovna in kulturna znanja, ki jim bodo pomagala, da se čim bolje znajdejo tako v slovenskem kot tudi lokalnem (posavskem) prostoru. 

 

If you are staying in Slovenia for any length of time, you might find some basic knowledge of Slovenian language and culture quite useful! 

2015_7_10_izobrazevanje_vmes2

Kmalu bo odpeljal zadnji vlak za predbolonjsko diplomo

S študijskim letom 2016/17 bodo ukinjeni vsi 'stari' predbolonjski visokošolski dodiplomski programi. Študenti starih programov, ki v letošnjem študijskem letu ne bodo uspeli zaključiti študija, se bodo morali, če bodo želeli s študijem nadaljevati, prepisati na bolonjske programe, zaradi česar bodo izgubili eno stopnjo izobrazbe. Predbolonjska diploma namreč prinese VII. stopnjo izobrazbe, bolonjska diploma pa doseže 'le' stopnjo VI/2. Po bolonjski prenovi je za doseženo VII. stopnjo potrebno opraviti še magisterij stroke.

12109792_1034137843276479_5629267244173812461_o

Fazani, fazanke in podporniki pozor! Prihaja Fazanc 2015!

Frrrrrr!

Klub Mladinskega centra Brežice bo 23. oktobra 2015 s pričetkom ob 21:00 priča zabavi za vse dijake posavskih srednjih šol, saj je, kot veleva tradicija DRUŠTVA ŠTUDENTOV BREŽICE, vsak prihod krompirjevih počitnic treba posvetiti ravno vam, drage naše fazanke in fazani!

 

aktivist_01-3

DŠB išče aktivne člane– fotografa, grafičnega oblikovalca, organizatorje in predvsem vse željne druženja

Društvo študentov Brežice vabi vse zainteresirane dijake in študente, da se nam pridružite in z nami ustvarjate nove projekte v prihajajočem šolskem/študijskem letu.

Sledi nov začetek in s tem tudi možnost, da se vključimo v različne oblike prostovoljnega dela, kamor med drugimi spada tudi delo v različnih študentskih klubih. Kot aktivist se lahko v DŠB vključiš na različnih področjih – tako so npr. zelo dobrodošli amaterski oblikovalci, fotografi, organizatorji in vsi tisti, ki se radi ukvarjate s športom, kulturo, socialo in izobraževanjem.

graduation-banner

Diplomiral/a sem. Kaj pa sedaj?

September je čas, ko veliko študentov diplomira in tako izgubi status študenta. To obdobje je za študenta lahko naporno, saj mora ob izgubi statusa marsikaj urediti. Uradno naj bi fakulteta dan po tem, ko študent diplomira, vse vključene organe obvestila o njegovi izgubi statusa. 

mirabilandija

DVODNEVNI IZLET V MIRABILANDIJO

Ste za še en nepozaben izlet pred začetkom študijskega leta? Si želite malo sprostitve in nove adrenalinske izkušnje?

dsbbus_cover

POZOR! DŠBus ponovno na cesti!

Zakaj izbrati DŠBus?

Poberemo te skoraj pred domačim pragom in te odložimo na pragu študentskega/dijaškega doma in stanovanja, tako ti ni treba čakati na mestni prevoz... Hitro urejanje vozovnic direktno na avtobusu...Udobno potovanje in zagotovljen sedež ali več...Hiter prevoz do študijskih mest in domov...Predvsem pa odlična družba, saj je bus poln samih »fajn« Posavcev. Pridruži se nam tudi ti!

 

21_cover_image_small_BigBeachVolleyball

Odbojka na mivki – Volleybal

Poletje, sonce in odbojka na mivki. Nič lepšega! Letošnji turnirji bodo potekali 1.8 in 15.8. na raznih lokacijah v občini Brežice.

Stran 17 od 56 (Vseh vnosov: 552)

dsb-logo-napis-nov11
Novice

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000