Povezovanje izseljenske mladine

sobota, 11. marec 2006, .00

DŠB je gostil študente, katerih korenine v večini izhahajo iz Slovenije.

Več:

Društvo študentov Brežice je gostilo študente iz ZDA in Argentine. Študentska organizacija v Ljubljani je tudi letos vodila projekt Povezovanje izseljenske mladine, ki je nastal na platformi že obstoječega projekta »Zamejski študentje«, ki že osem let teče v okviru njihove mednarodne pisarne. Namenjen pa je mladim izseljencem slovenskega rodu, starim od 18-27 let. Tabora se je tokrat udeležilo 11 mladih študentov iz ZDA in Argentine in na svojem deset dnevnem potepanju so poskušali čim bolje spoznati Slovenijo, s katero so povezani na mnogo načinov. Tako so se 28. 7 ustavili tudi v Brežicah, kjer smo jih toplo sprejeli člani Društva študentov iz Brežic. Po začetnem testiranju znanja slovenskega jezika smo se hitro spoznali in odhiteli na športni dan, ki smo ga preživeli s kajaki na reki Krki. Po nekaj urnem veslanju, kopanju (hote ali nehote) smo nepozabno druženje nadaljevali ob jedači in pijači, kjer smo strnili utrinke in dogodivščine z našega druženja.
DŠB-jevci smo bili zadovoljno ponosni, ko so nam zamejski študentje prisegli, da takšnega sprejema še niso imeli in si želijo, da se v te kraje ponovno vrnejo.