MICHAEL BOLTON

Ponedeljek, 25. Jan 2010, 21:00
Hala Tivoli, Ljubljana

Več:

MICHAEL BOLTON V LJUBLJANI:
PRIČETEK PREDPRODAJE 28. 10. 2009, POSEBNE, NIŽJE CENE VSTOPNIC!   V Sloveniji bo prvič doslej nastopil Michael Bolton, sloviti ameriški pevec in avtor, natančneje 25. januarja 2010 v ljubljanski Hali Tivoli. Bolton je dobitnik dveh nagrad grammy za najboljši moški vokal (nominiran je bil štirikrat), šestih nagrad American Music Awards, vključno za najboljši vokal, dobitnik svoje zvezde na Hollywood Walk of Fame, dobitnik nagrade Hit Makers Award, The Martin Luther Award in prestižne Louis Hine nagrade za človekoljubnost in delo na področju človekovih pravic, nominacija za nagrado Emmy za skladbo »Tears of The Angels« in izvajalec, ki je prodal preko 53 milijonov plošč, bo končno nastopil tudi v Sloveniji!   V okviru tega se bo predprodaja vstopnic pričela v sredo, 28. 10. 2009 ob 9.00 na vseh prodajnih mestih s sistemom Eventima: Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servis, blagajna Hale Tivoli kot tudi na njihovi spletni strani www.eventim.si, in pa še na www.vstopnice.com. Posebnost je tudi cena prvih vstopnic: prvih 200 vstopnic za parter bodo stale 38,00 EUR (kasneje bodo 43,00 EUR) in pa prvih 600 vstopnic za tribune po 35,00 EUR (kasneje bo njihova cena 41,00 EUR). Na voljo so tudi vstopnice za Vip parter po enotni ceni 52,00 EUR.

VEČ O MICHAELU BOLTONU!

Michael Bolton je pel z Lucianom Pavarottijem in Ray Charlesom, pisal pesmi z Bobom Dylanom, Ne-Yo in Lady Gaga, napisal uspešnice za Barbro Streisand in skupino Kiss, igral kitaro z B. B. Kingom in napisal skladbo za hip-hop superzvezdo Kanye Westa in Jay-Z. Kot pravi Michael Bolton: “Vedno poskušam biti korak ali dva pred seboj. Moram tvegati.”   Michael Bolton je vsaj tako dober kot njegova besedila zadnjih. V poznih 80-ih letih prejšnjega stoletja se je lotil obdelav soul klasikov: Raya Charlesa, Percy Sledge in Otisa Reddinga. Leta 1991 je napisal skladbo z Bobom Dylanom “Steel Bars”. Leta 1998 je izdal album arij, kar je privedlo do tega, da so ga k pevskemu sodelovajnu povabili celo veliki Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carerras, Renee Fleming in drugi operni zvezdniki.   Nič ni bilo naključje. “Ideja, s katero sem odraščal, se je glasila: ostani odprt za vse zvrsti in sloge glasbenega izražanja … Gre za sprejetje glasbe nasploh in za umetniško svobodo,” pravi Bolton.   “Vsaka skladba te mora navdat z veseljem, radostjo. Ljudje imajo dovolj drugih skrbi, ki jih obremenjujejo ta trenutek. Srce parajočih skladb na novi plošči ni,” pravi Bolton.

Michael Bolton je za novo ploščo poiskal mlade glasbenike, ki so bili še najstniki, ko je sam izdajal svoje prve plošče. S pomočjo Jolene Cherry, je pričel sodelovati s Nasri Atwah in Adamom Messingerjem iz Toronta ter Mikom Manijem in Jordan Omley, znanima kot  The Jam in ki sta delala z Leono Lewis. Lani je spoznal svojo oboževalko Lady Gaga, ki si je želela sodelovanja s svojim velikim vzornikom. Skupaj sta ustvarila skladbo “Murder My Heart”. R&B zvezdnik Ne-Yo je Boltona navdušil s svojim posluhom in glasbenim znanjem, skupaj pa sta ustvarila skladbo “The Best”.   Bolton je dvanajst novih skladb na plošči napisal v sodelovanju z različnimi producenti, pisci in gosti. Tri izjeme so “Sign Your Name” Terenca Trent D’Arbyja, “Crazy Love” Vana Morrisona in “Invisible Tattoo” Sharon Robinson, sodelavke Leonarda Cohena.   Michael Bolton ima na koncertnih odrih tako visoke standarde kot jih želi v studiu pri nastajanju albuma. Na leto ima 70 do 80 nastopov. Ne gleda nazaj in pravi: “Vsaka plošča, vsak posnetek je zame dvig na drug nivo, potovanje in raziskovanje sebe kot avtorja.”   Nekaj skladb ki jih je ustvaril Michael Bolton:   How Am I Supposed To Live Without You? How Can We Be Lovers (If We Can’t Be Friends?) Missing You Now Love Is A Wonderful Thing Steel Bars – sodelovanje z Bob Dylanom Said I Loved You…But I Lied By The Time This Night Is Over – z Kenny G in Peabo Brysonom That’s What Love Is All About Forever – skupina Kiss I Found Someone - Cher How Am I Supposed To Live Without You –Laura Brannigan Ain’t Got Nothing…If You Ain’t Got Love Once In A Lifetime Can I Touch You…There? We’re Not Making Love Anymore- Barbra StreisandNever Let You Down - Kanye West in Jay Z

Cene vstopnic – posebna predprodajna cena: PARTER: 38,00 EUR (200 vstopnic) 35,00 EUR (600 vstopnic)   Kasneje v predprodaji:43,00 EUR TRIBUNE: 41,00 EUR VIP PARTER: 52,00 EUR