III. koncert: Big Band Krško, velika zasedba

četrtek, 25. junij 2015četrtek, 13. avgust 2015, 9.00

13. avgust 2015 ob 21:00, grajsko dvorišče v Brežicah

Vabljeni na tretji po vrsti poletni koncert v atriju brežiškega gradu, ki bo prav poseben del letošnje sezone – število izvajalcev, ki bodo nastopili v četrtek, 13. avgusta, ob 21. uri presega število vseh izvajalcev skupaj na preostalih treh koncertih. Seveda govorimo o veliki zasedbi Big Banda Krško – skupini profesionalnih in amaterskih glasbenikov, ki jih povezuje ljubezen do jazza!

Več:

Big band Krško je lani praznoval kar 35 let delovanja. Sprva je obstajal kot sekcija Pihalnega orkestra Đuro Salaj Krško, leta 1994 pa ga je začel voditi saksofonist Aleš Suša. Ta skupina talentiranih glasbenikov spada med bolj pomembne nepoklicne big band zasedbe v Evropi, k temu pa je prispeval mednarodno opažen zadnji album Depeched, ki je sledil Crossroads-u iz leta 2007. Koncertirajo po Sloveniji in tudi v tujini – njihov verjetno najbolj pomemben nastop predstavlja tisti na cenjenem Montreux Jazz Festivalu leta 2013. V programu krškega big banda se kaže raznovrstnost, saj igrajo skoraj vse – od tradicionalnih jazz skladb do lastnih priredb izvajalcev, kot so Radiohead, Depeche Mode, Massive Atack itd., njihov temeljni zvok pa ustvarjajo trobentači, saksofonisti, pozavnisti in ritem sekcija, ki se jim nemalokrat pridružijo tudi vokalisti.

Saj vemo, da ste sedaj že odločeni – vaš četrtkov večer je ravnokar rezerviran, tako da se vidimo na grajskem dvorišču brežiškega gradu! Le kdo bi rekel ne pravi jazz poslastici?

VSTOP PROST!