DŠB poletni koncerti 2021: Sestri Agnič v glasbeni družbi

četrtek, 22. 7. 2021, 21.00, Posavski muzej Brežice

Posavski dekleti Emo in Anamarijo Agnič poznamo po priložnostnem brenkanju na citre. Se vam že mrmra melodija iz otožne slovenske filmske klasike Cvetje v jeseni? Po desetletju duetnega igranja citer se sestri Agnič poleg standardnega repertoarja klasičnih in ljudskih pesmi ljubiteljsko radi spoprimeta s prirejanjem domačih in tujih uspešnic. Ker je igranje vedno zabavnejše v dobri družbi in ker lahko več glasbenih slehernikov prostor napolni z bogatejšimi sozvočji, vedno radi povabita prijatelje, da se skupaj podružijo in spotoma pridelajo še kakšno novo priredbo. Skupaj z Lucijo Župevc na bas kitari ter vokalistkama Julijo Laznik in Anamarijo Gole pripravljajo za tokrat prvo samostojno odrsko izvedbo nabor simpatičnih melodij različnih glasbenih zvrsti.

Če deklet še ne poznate ali pa si citre želite slišati tokrat v nekoliko »necvetnojesenkih« tonih nostalgičnih glasbenih uspešnic predvsem druge polovice prejšnjega stoletja, se nam pridružite v četrtek, 22. julija ob 21:00 v Posavskem muzeju Brežice.

VSTOP PROST!

DŠB
Cesta prvih borcev 44
8250 Brežice