DŠB Poletni koncerti 2019: Ditka in Feri Lainšček

četrtek, 29. 8. 2019, 21.00–23.00, Posavski muzej Brežice

Ditka je v svet glasbe vstopila kot majhna deklica. Njen oče Gorazd, profesor glasbe, pianist, komponist, pevec, jo je navdušil nad glasbo in kmalu sta začela skupaj ustvarjati. Zgodba, ki jo pišeta danes je kombinacija uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov (Feri Lainšček, Tone Pavček, Marko Pavček, Ciril Zlobec) in avtorske glasbe v angleškem jeziku. Ne bodi kot drugi je pesem pesnika Ferija Lainščka, ki jo je leta 2012 uglasbil Ditkin oče Gorazd in je med poslušalci postala zelo priljubljena. V sodelovanju z omenjenim pesnikom je izdala dve zgoščenki, Ne bodi kot drugi (2013) in Ne spreminjaj me (2016). Njen aktualni projekt so koncerti uglasbene ljubezenske lirike, ki jih izvaja po prestižnih lokacijah (kulturni domovi, gledališča,...) v družbi Ferija Lainščka in spremljevalne zasedbe, katere član je tudi njen oče Gorazd Čepin. S tovrstnim koncertom so razprodali številne dvorane po Sloveniji.

VSTOP PROST!

DŠB
Cesta prvih borcev 44
8250 Brežice