Dan boja proti AIDS-u.

Nazaj

aids2

V petek, 29.11.2013 smo se aktivni člani Društva študentov Brežice odpravili na brežiški srednji šoli, z namenom osvestiti dijake o problemu virusa HIV. Delili smo kondome, simbolne rdeče pentljice ter letake, ki so poučevali o preventivi glede bolezni.
 

Povprašali smo jih, ali vedo razliko med virusom HIV in AIDS-om. Ugotovili smo, da jih veliko ne ve. HIV je virus zmanjšanje odpornosti, medtem ko je AIDS sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti in je končna faza okužbe s HIV. Zaskrbljujoč podatek je, da v Sloveniji število okuženih s HIV narašča. V ta namen smo jim razdelili kondome, da poskrbijo za varno spolnost, brošurice, kjer si lahko še več preberejo o virusu in bolezni, ter rdečo pentljico, ki je simbol varne spolnosti. Pripeli smo si jo vsi in s tem izkazali našo solidarnost do okuženih.

Prav tako smo seznanili o problemu virusa HIV tudi študente, v nedeljo, 1.12.2013, na DŠBusu, ki pelje v Ljubljano in Maribor.

Upamo, da smo jim »odprli oči« in še dodatno opomnili, da je zaščita pri spolnih odnosih zelo pomembna, da ne pride do nezaželenih okužb.


 

aids2
aids1

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000