Veličastni koncert tria Eroika s Simfoničnim orkestrom v Brežicah

Nazaj

V novi dvorani v Brežicah se v petek, 23. marca ob 20. uri obeta nepozaben koncert tria Eroika, z vrhunskimi slovenskimi glasbeniki, ki bodo po dolgem času zopet nastopili v Brežicah. Koncert bo še posebno doživetje, saj bodo glasbeniki zapeli ob spremljavi velikega, 60 članskega Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik, tokrat pod taktirko Patrika Grebla. Na koncertu v Brežicah bodo skupaj s triom Eroika nastopile tudi članice lokalnega Dekliškega pevskega zbora Zvezda Dobova, ki ga vodi Aljaž Božič.

Matjaž Robavs, Metod Žunec in Aljaž Farasin, bolj znani kot zasedba Eroika, so bogatejši za tretji album z naslovom Življenje. Trije izjemni vokalisti, ki so že s prvim albumom "Eroika" osvojili Slovenijo in z drugim "Nad mestom se dani" še razširili svoj krog oboževalcev, bodo s tretjim albumom "Življenje" marsikoga ponovno osvojili.

Po velikih uspešnicah v njihovi priredbi Ko mene več ne bo, Solinar, Dan ljubezni, Ti si mi u krvi, Nad mestom se dani in Juliji bodo nekateri slovenski hiti spet oživeli. V premišljeni kombinaciji, ki jo radi poimenujemo pop opera žanr in s prepoznavno izvedbo Eroike, bodo že poznane Ko si na tleh, Nisem jaz, Življenje je, Ne ori ne sejaj, Sepetove Moje orglice, ki jih je pred leti opeval Janko Ropret in nekatere tuje uspešnice zopet navdušile poslušalce.

Tri edinstvene pevce bo tokrat spremljal veliki, 60 članski Simfonični orkester Domžale - Kamnik, pod taktirko Patrika Grebla. Simfonični orkester uspešno deluje kar 40 let in je že ob samem začetku delovanja prejel prestižno Kersnikovo nagrado. Najbolj poznan je po  tradicionalnem novoletnem koncertu, ki ga vsako leto obišče več kot 1000 poslušalcev.

Dekliški pevski zbor Zvezda deluje kot sekcija Kulturnega društva Zvezda Dobova, v tej sestavi že peto leto zapored. Sami začetki segajo na kor, kjer s svojim petjem še danes bogatijo bogoslužje, lahko pa se pohvalijo tudi z nastopi širom Slovenije in zavidljivimi uspehi na regijskih tekmovanjih. Dvajset deklet uspešno obvladuje njihov zborovodja, Aljaž Božič.

Tokrat boste imeli priložnost videti zasedbo trio Eroika v prepevanju žametnih skladb namenjenih in poklonjenih še zlasti mamicam in ženam, ki v mesecu marcu praznujejo svoj praznik. V spremstvu mogočnega Simfoničnega orkestra se obeta vrhunski koncert.

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000