Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdravje peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja. Že dlje časa opažamo, da na duševno zdravje študentov premnogokrat pozabimo.

Projekt DUŠEVNO = POMEMBNO poteka v novembru in decembru, v sklopu tega pa bo vse skupaj organiziranih 7 dogodkov z vsebinami, ki pokrivajo tematike duševnega zdravja. S projektom želimo mlade opremiti s koristnimi informacijami, pri ohranjanju dobre duševne kondicije, posebej v luči trenutnih razmer. Vsak dogodek bo posvečen specifični tematiki, ki jo bodo predstavili različni predavatelji s tega področja.

V torek, 14. 12. 2021, se bo ob 19.00 odvijal dogodek z naslovom Kako začeti najtežje pogovore? Delavnico bo vodila Urša Leban, psihologinja in trenerka na področju mladinskega dela, ki se kot psihologinja v trenerskih vodah pogosto znajde med mehkimi veščinami, duševnim zdravjem in temami, ki so vezane na področje skupinske dinamike ter osebnostne rasti.

Na delavnici bo govora o komunikaciji na področju duševnega zdravja, saj je ravno pogovor ponavadi prvi in najpomembnejši korak na poti okrevanja in zdravljenja vsake stiske in težave. Poleg tega pa bodo naslovljeni in razrešeni miti in stereotipi,

ki se še vedno trdno držijo duševnih težav. Odkrito bomo spregovorili o pravih besedah, ki jih v takih situacijah lahko ponudimo.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na preko povezave. Zoom povezavo pa prijavljeni prejmejo na e-mail naslov po prijavi.

*Dogodek je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

DŠB
Cesta prvih borcev 44
8250 Brežice
07 49 64 342 - BIT