V MC Krško ozaveščali o nasilju nad ženskami

23. 3. 2019

V namen dolgoročnega projekta in nadaljevanje uspešnega dogodka in kratkega filma, ki sta ga že predstavili v mesecu novembru 2019 sta prostovoljki posneli kratek film, kje so sodelovale ženske različnih narodnosti, izkušenj in ozadij. Prav tako pa sta k sodelovanju povabili  zaposlene ženske in prostovoljke iz  Mladinskega centra Krško in naredili fotografsko razstavo njihovih portretov.  V nadaljevanju je sledil dogodek odprtega tipa, kjer so bili udeleženci povabljeni k temu, da preberejo, zapojejo ali na kakršen koli zanimiv in drugačen način delijo dela žensk, ki so jim pri srcu in se jim zdijo pomembne širjenja.  Na koncu je sledila debata, prostovoljki pa sta posneli tudi kratke izjave udeležencev o dogodku. Na dogodku se jim je pridružilo večje število prostovoljcev iz tujine, ki se nahajajo pri različnih organizacija povsod po Sloveniji.

Dekleta počasi zaključujejo svojo zelo uspešno dolgoročno  prostovoljsko službo v MC Krško, kjer bosta pustili močen pečat in vzor za delo vseh nadaljnjih udeležencev mednarodnega programa.

PODATKI KONTAKTNE OSEBE

Katja Glas, vodja EVS programa