Študentski klubi in Zveza ŠKIS do čiste Slovenije

22. 9. 2020

9. in 20. septembra smo klubski aktivisti po vsej Sloveniji izvajali čistilne akcije. Izvedene so bile v okviru projekta Zveze ŠKIS – S ŠKISom do čiste Slovenije. S tem projektom pa smo si mladi zadali, da naredimo korak k čistejšemu lokalnemu okolju in lepši prihodnosti vseh. 

V soboto, 19. septembra, in v nedeljo, 20. septembra, so po vsej Sloveniji potekale študentske čistilne akcije. Izvedli smo jih študentski klubi, ki smo poskrbeli za korak v smeri čistejšega lokalnega okolja, hkrati pa tudi celotne Slovenije, saj klubi, sodelujoči v čistilnih akcijah, prihajajo iz različnih regij širom celotne države. Čistilne akcije so že izvedli ali jih še bodo: Notranjski študentski klub, Klub izolskih študentov in dijakov, Ribniški študentski klub, Klub študentov Dravinjske doline, Društvo novomeških študentov, Klub škofjeloških študentov, Klub študentov občin Postojna in Pivka, Laški akademski klub, Študentski klub GROŠ, Klub tržiških študentov, Šaleški študentski klub, Klub trboveljskih študentov, Klub ajdovskih študentov in dijakov, Društvo študentov Brežice in Klub posavskih študentov, prav tako pa so se klubom pridružili tudi nekateri aktivisti Zveze ŠKIS.  

V zadnjem času je vse bolj aktualna problematika onesnaževanja okolja. V času karantene pa smo bili priča spremembam na bolje. Ko se je ustavilo naše življenje, se je življenje naše narave izboljšalo. Mi smo edini, ki lahko zagotovimo varno, čisto in zdravo okolje za lastno prihodnost.

Zato si na Zvezi ŠKIS želijo, da bi se ta projekt in mnogi drugi, ki so po svoji naravi podobni temu, redno pojavljali na koledarju projektov študentskih klubov. Menijo, da bi ravno s takimi projekti več ljudi ozavestilo dejstvo, kako pomembno je varovanje okolja v katerem živimo.  

Pri projektu so smo akcijo podprli klubi, ki smo stvari, oziroma bolje rečeno smeti, vzeli v svoje roke in očistili kotičke svojih domačih krajev. 

Poleg vestnih klubskih aktivistov pa so nas pri čistilnih akcijah podprli tudi sponzorji Haberkorn, Piskar in Proemba, ki so prispevali vreče za smeti ter zaščitne rokavice. Z njihovo pomočjo smo lažje stopili v (čistilno) akcijo in naredili korak na poti do čistejše Slovenije in se jim zato najlepše zahvaljujemo.

Stopite v stik

DŠB
Cesta prvih borcev 44
8250 Brežice
07 49 64 342 - BIT
info@drustvo-dsb.si
drustvo-dsb.si

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice
Pod obzidjem 1
8250 Brežice
Slovenija
ID za DDV: 72959070
IBAN: 0480 2000 0443 897 (Nova KBM)

Sledite nam

Certifikati

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000