Študentski klubi enotno v akcijo “Pusti nam žareti”

15. 12. 2020

Zaradi splošne ignorance do študentov in drugih mladih s strani vlade, ki odločitve sprejema brez omogočenega socialnega dialoga, smo študentski klubi problematiko vzeli v svoje roke! Z enotno akcijo Pusti nam žareti želimo ozaveščati o problematiki, s katero se trenutno ne srečujejo le študentski klubi, temveč vsi študentje.

S sloganom Pusti nam žareti želimo prikazati pozitiven vpliv študentskih klubov v lokalni skupnosti, hkrati pa osvetliti tudi problematiko tega, da s takimi odločitvami, kot jih trenutno sprejema vlada, naše delovanje počasi ugaša. Študentski klubi pa tega ne bodo dopustili in bodo žareli še naprej, saj se predobro zavedajo svoje vloge in odgovornosti do študentov po celi Sloveniji.  

Tekom akcije bomo v Društvu študentov Brežice nagovorili različne problematike, ki se tičejo mobilnosti dijakov in študentov, bivanjske problematike, s katero se soočamo študentje, ter splošne ignorance vlade do študentskih klubov in ostalih študentskih organizacij. Na ta način želimo ključne informacije prenesti do študentov in jih informirati do te mere, da se lahko tudi sami aktivno odzovejo na različne aktualne tematike. Predvsem pa želimo, da študentje stopimo skupaj in se zavzamemo za svojo prihodnost. 

Najprej želimo osvetliti problematiko, ki se je odprla z odločbo ZIPRS2122 o omejitvi sredstev, ki bo močno prizadela delovanje študentski klubov. Trenutna koalicija zmanjšuje financiranje študentskih organizacij, s čimer bodo neposredno oškodovani študenti. Lokalni študentski klubi, med drugim tudi naše Društvo študentov Brežice, so pogosto edini organizatorji in izvajalci projektov in aktivnosti za mlade v svoji lokalni skupnosti, s tem pa razvijajo tudi družabno življenje in najpomembneje, povezujejo skupnost. Zato je pomembno, da se našega delovanja ne šibi, temveč da se zavemo dodane vrednosti, ki jo delovanje študentskih klubov nosi za študente. 

Vsi, ki se zavedate, da je delovanje Društva študentov Brežice pomembno, nam lahko od torka, 15. 12. 2020, dalje izrazite svojo podporo, da bomo še naprej lahko pripravljali vsebine, ki izboljšujejo standard življenja študentov in dijakov v naših lokalnih okoljih. Podpora je dostopna na povezavi https://skis-zveza.si/podpora-studentskim-klubom/.  

Poleg tega lahko pri ozaveščanju pomagate tudi z deljenjem vsebin študentskih klubov na družbenih omrežjih (več informacij na Facebook profilu Društva študentov Brežice https://www.facebook.com/drustvostudentovbrezice) ter na tak način prispevate k temu, da Pusti nam žareti ni le lep slogan, ampak ena ključnih kampanj, s katero se mladi aktiviramo in pokažemo, da nam ni vseeno.

Pusti nam žareti!

Stopite v stik

DŠB
Cesta prvih borcev 44
8250 Brežice
07 49 64 342 - BIT
info@drustvo-dsb.si
drustvo-dsb.si

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice
Pod obzidjem 1
8250 Brežice
Slovenija
ID za DDV: 72959070
IBAN: 0480 2000 0443 897 (Nova KBM)

Sledite nam

Certifikati

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000