Sedemnajsta tradicionalna Škisova štorklja!

Nazaj

Sedemnajsta tradicionalna Škisova štorklja!

Škisova štorklja je projekt, ki ga Zveza študentskih klubov Slovenije (v nadaljevanju Zveza ŠKIS) organizira za mlade študentske družine in najmlajše bodoče Škisovce. Letos bo tako potekala tradicionalna 17. Škisova štorklja! Potekala bo v obliki likovnega natečaja za najmlajše. Tema letošnjega natečaja pa je »Zakaj se imam rad?«.

Letos bo projekt Škisova štorklja potekal v obliki likovnega natečaja, in sicer od 1. 3. do 22. 3. 2021. Tematika natečaja pa je »Zakaj se imam rad?«. Otroci lahko izdelajo likovni izdelek iz naravnih materialov ali pa uporabijo različne likovne tehnike, njihova kreativnost naj bo brez meja. Svoj izdelek lahko s pomočjo staršev dopolnijo tudi z zgodbo, ki se skriva za končnim izdelkom. Letos bo projekt potekal na takšen način, kot pred epidemijo. Zaključni dogodek bo potekal 25. 3. v Viškem vrtcu v Rožni dolini. Za otroke bo organizirana predstava, starši pa bodo lahko istočasno prisluhnili predavanju z naslovom: »Otrok je uspešen, ko verjame in zaupa vase«. Predavala nam bo Mateja Petric, direktorica Posvetovalnice za učence in starše Novo mesto. Prijave za predavanje sprejemamo na nika.hrovat@skis-zveza.org. Ker prejetih izdelkov ne moremo ocenjevati, saj jih bodo ustvarili otroci različnih starosti, bomo nagrade ob zaključku podelili s pomočjo žreba, pri čemer bodo nagrajeni vsi prejeti izdelki. Nagrajenci pa bodo svoje pakete prejeli po pošti.


Poleg tega pa bodo v sam projekt vključeni tudi študentski klubi in študentske družine v njihovih lokalnih skupnostih. Zelo smo ponosni na vse projekte, ki jih nekateri študentski klubi že organizirajo, zato želimo letos na Zvezi ŠKIS še dodatno
spodbuditi čim več klubov, da v svojem lokalnem okolju organizirajo dogodke s podobno vsebino. Zato smo za študentske klube pripravili razpis za pridobitev darilnih paketov za študentske družine.


S projektom želimo podkrepiti osrednji ideji projekta, ki sta aktivno vključevanje mladih družin v skupnost in informiranje le-teh glede novosti in ugodnosti ki jim jih omogoča država ter ozaveščanje javnosti glede problematike študentskih družin.


Več informacij o projektu najdete na spletni strani Zveze ŠKIS.

Sedemnajsta tradicionalna Škisova štorklja!

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000