Red Bull Collective Art

Nazaj

Red Bull Collective Art uporabi umetniški pristop “Cadavre exquís” in ga umešča v digitalno dobo

Umetnost medsebojnega sodelovanja večih umetnikov »Cadavre exquís« so v zgodovini utemeljili nadrealisti nekje okrog leta 1925. Gre za umetniško tehniko oziroma metodo, kjer so besede ali podobe zaporedno sestavljene v celoto s strani večih posameznikov. Vsak posameznik lahko vidi prispevek svojega predhodnika in k temu doda lastno stvaritev ali pa svoj prispevek oblikuje v skladu z v naprej postavljeno smernico. Skozi čas se tako kot rezultat oblikuje edinstvena tvorba kolektivne umetnosti.

Skozi obdobje dveh tednov bo Red Bull Collective Art posameznikom širom sveta omogočal, da sodelujejo pri stvarjenju neprimerljivega globalnega umetniškega dela.

Red Bull Collective Art je namenjen vsem – od oblikovalcev in umetnikov, do fotografov in publicistov, katerih skupni interes je ustvariti nekaj in to deliti s svetom. Skozi projekt Red Bull nadarjenim individumom povsod po svetu omogoča biti del nečesa, kar lahko postane največje in najbolj raznoliko umetniško delo človeštva.

*

Kako deluje?

Osrčje projekta je spletno mesto, ki predstavlja orodje za raziskovanje in interakcijo z ostalimi umetniško navdihnjenimi posamezniki vsega sveta.

www.redbullcollectiveart.com

Uporabnik na spletnem mestu opravi prijavo in ima možnost izbrati kdaj bo ustvarjal. Za sodelovanje si na svoj računalnik prenese oblikovano predlogo in lahko nato uporabi poljubno tehniko, s katero oblikuje podobo, ki jo kasneje doda k celotnemu umetniškemu delu.

Z obseganjem 85 držav našega planeta, Red Bull Collective Art stremi k stvarjenju kolektivenga digitalnega umetniškega dela, ki bo predstavljeno globalnemu občinstvu. 

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000