Poletje v tujini? Zakaj pa ne!

Nazaj

Namur-219

Te mika, da bi poleti šel delati kakšno prakso, tečaj ali poletno delo v tujino? Nekaj predlogov kam se lahko vse prijaviš dobiš tukaj.

Zakaj pa ne!

  youth-hostel.siFacebookTwitterFoursquareGoogle +Blogspot  
 
 
Popotniško združenje Slovenije vabi mlade, da se udeležijo mednarodnih srečanj, ki so odlična priložnost za širjenje znanja, pridobivanje izkušenj in spoznavanja novih ljudi. Živimo v času, ko je mladim omogočena široka paleta možnosti za sodelovanje na različnih mednarodnih projektih, seminarjih in izobraževanjih. Dogodki, kjer je združeno tako neformalno učenje kot zabava so pravi raj za mladino, saj jim le to omogoča širjenje splošne razgledanosti na simpatičen in sproščen način. 
 
 
Na Popotniškem združenju Slovenije podpirajo vse te aktivnosti vendar se zavedajo, da predvsem mladim, ki se s temi stvari soočajo prvič ni lahko pri prijavi, zato so pripravljeni pomagati s praktičnimi nasveti: kako se prijaviti, kaj napisati, da bo prijava uspešna, kje poiskati ugodni prevoz in kako se na sam dogodek pripraviti. 
 
Kljub temu, da so po večini stroški bivanja in prevoza kriti iz strani organizatorja pa tudi to posameznikom predstavlja problem saj si morajo začetne stroške udeleženci kriti sami. V ta namen Popotniško združenje Slovenije omogoča možnost najema kratkega posojila v višini prevoznih stroškov pri čemer se udeleženec zavezuje, da bo denar vrnil ob prejetju denarja iz strani organizatorja.

Pomoč je seveda namenjena prostovoljcem. V kolikor to še niste - POSTANITE.  
Nekaj zanimivih ponudb je v nadaljevanju, vabijo vas, da se za več informacij obrnete na Kajo Kren, ki vam bo z veseljem pomagala. Pišite ji na kaja.kren@gmail.com ali pa jo kar pokličite na telefon 040 58 49 07.
 

 
2014 World Youth Rally & Hostelling Korea
 
Kdaj? 21. 7. 2014 - 6. 8. 2014 (Hostelling Korea) in 1. 8. - 6. 8. 2014 (World Youth Rally)
Kje? Seul, Koreja
Rok prijave: 30. 5. 2014
Stroški: 200 dolarjev prijavnine za oba dogodka ali 100 dolarjev prijavnine za dogodek World Youth Rally - s tem so pokriti stroški hrane, nastanitve, prevoza v mestu (vse, razen letalske karte).
 
 
Več informacij o projektu:
Hostelling International Korea vabi mlade k sodelovanju na dogodku z namenom, da bi združili narode s kozi hostle, mladinske seminarje, talent šove. Tako bi različni narodi primerjali in videli razlike med kulturami in aktivnostmi.  Glavna tema dogodka je 'zgodovina in kultura', o kateri bodo razpravljali tudi na seminarju. Glavni govorec bo na tem forumu pripravil predstavitev in jo na dogodku tudi predstavil. Udeleženci bodo o temi debatirali in delili svoje ideje in se tako učili o različnih kulturah.
 
Več informacijami: TUKAJ
 

 
Izobraževanje Transparency International School
 
Kje? Vilna (Litva)
Rok prijave: 15. 5. 2014
Stroški: 500 eur (krije nastanitev, hrano, aktivnosti, material in izobraževanje)
 
 
Več informacij o projektu:
Na izobraževanju tudi tokrat pričakujejo udeležence iz več kot 60 držav. Izobraževanje pokriva tri module - javni sektor, kjer se bodo udeleženci pogovarjali o veliki in mali korupciji, o politiki, o financah strank, zasebni sektor, kjer se bodo udeleženci pogovarjali o mehanizmih antikorupcije, standardih poročil o korupciji in o korupciji v medijih in športu in o mestni upravi, kjer se bodo udeleženci pogovarjali o vlogi meščanov v mestu, opazovanju aktivnosti meščanov in o procesu odločanja. Udeleženci za udeležbo prejmejo tudi 6 ECTS točk.
 
Spletna stran z več informacijami: http://transparencyschool.org/
 

 
Seminar GET TRANSNATIONAL
 
Kje? Madrid, Španija
Rok prijave: 18. 5. 2014
Stroški: Projekt je financiran s strani programa Youth in Action. Narodne agencije, ki so v projekt vključene bodo pokrile stroške nastanitve, poti, itd.
 
 
Več informacij o projektu: 
V seminarju Get Transnational se bodo udeleženci naučili kako pripraviti in oceniti medkulturne pobudnike v programu ERASMUS +. Prioriteta seminarja je poudariti, da so takšni evropski projekti zelo dobrodošli in podpreti nove projekte, ki se še razvijajo. Pove zali bi evropske partnerje, ki so zainteresirani v izobraževanje pobudnikov in ustvariti nove pobudnike in nove projekte za mlade.
 
Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/wu4Hw
 

 
Trening Playing Europe
 
Kje? Milano, Italija 
Rok prijave: 17. 5. 2014
Stroški: 300 eur plus stroški bivanja, hrane

< /div>
 
Več informacij o projektu: 
Trening Playing Europe je namenjen osebnim izkušnjam in znanju o igrah, ki so namenjene mladim na izmenjavah in na projektih. Projekt bo udeležence naučil novih iger, kako pripraviti igre, kako svojo kreativnost najbolje izkoristiti in kako z igrami izboljšati znanja udeležencev. Mladi se bodo naučili kako najbolje zaposliti ljudi v projektih, na različnih dogodkih skozi zabavo.
 
Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/wu4EF
 
Sodeluj in širi svoje znanje
 
 
 
 
 
     

 

Namur-219

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000