Imeli smo okroglo mizo - Zakon o malem delu

Nazaj

Pogovarjali smo se o tem, kaj Zakon o malem delu prinaša, kaj odnaša....

Okrogla miza v Brežicah je pod organizacijo Društva študentov Brežice, v petek 25.03.2011, poskrbela za zanimivo debato med Markom Funklom, predsednikom Gibanja za dostojno delo in socialno družbo, Igorjem Iljašem, sekretarjem Območne organizacije ZSSS, Gašperjem Kokotom, predsednikom Združenja za odgovorno prihodnost vseh generacij, Borutom Cinkom, strokovnim sodelavcem v Poslanskem klubu LDS in z Nevenko Les, predstavnico Zavoda za zaposlovanje ter seveda z obiskovalci.

Vsak izmed udeležencev okrogle mize je naprej spregovoril nekaj besed, s katerimi je izrazil stališče do zakona in skušal svoje razloge kar se da dobro argumentirati. Potem pa se je že s prvim vprašanjem razvila kar dolga debata. Zakon o malem delu je namreč zanimiv predvsem zato, ker opredeljuje tako imenovano »malo delo« za kar 3 velike in različne družbene skupine: študente in dijake, upokojence in brezposelne. Ob tem se tako odpira veliko število vprašanj na področju zaposlovanja, izobraževanja, brezposelnosti, socialnega varstva, revščine, štipendij, pokojnin, medgeneracijske solidarnosti, gospodarske rasti in še bi lahko naštevali. Na katera pa imajo različni predstavniki tudi različne odgovore. Okrogla miza pa se je le zaključila z enim skupnim mnenjem, ki je, da je potrebno v naši državi še veliko področij urediti.

Tako presoja o tem ali je Zakon o malem delu resnično tako rekoč »korak v pravo smer« ostaja odvisna od vsakega posameznika. Odločitev pa bo padla 10. aprila.

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000