O družinah in družinskih oblikah v sklopu projekta Duševno = pomembno

22. 12. 2021

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v sklopu projekta DUŠEVNO = POMEMBNO organizira še zadnjega od 6 dogodkov na temo duševnega zdravja. Jutri bo potekal online dogodek Živeti in delati družine: družinske oblike nekoč in danes.

Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdravje peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja. Že dlje časa opažamo, da na duševno zdravje študentov premnogokrat pozabimo.

Projekt DUŠEVNO = POMEMBNO je potekal v novembru in še poteka v decembru, v sklopu tega pa bo vse skupaj organiziranih 6 dogodkov z vsebinami, ki pokrivajo tematike duševnega zdravja. S projektom želimo mlade opremiti s koristnimi informacijami, pri ohranjanju dobre duševne kondicije, posebej v luči trenutnih razmer. Vsak dogodek je posvečen specifični tematiki, ki jo bodo predstavili različni predavatelji s tega področja.

V četrtek, 23. 12. 2021, ob 19.00 se bo odvijal še zadnji dogodek z naslovom Živeti in delati družine: družinske oblike nekoč in danes. Na predavanju bo govora o tem, kaj naredi dobro družino in kakšne družbene okoliščine in politike vplivajo na družine, zakaj so se družine spreminjale in kaj so bile velike spremembe v življenjih družin ter kako družinsko življenje vpliva na naše duševno zdravje.

Na predavanju pa bo prof. dr. Darja Zaviršek, med drugim predstavila tudi svojo novo knjigo Družinski pojmovnik, ki je napisana v preprostem jeziku kot način komuniciranja znanosti z mladimi. Prikazan bo proces spreminjanja družinskih oblik in vzrokov za njihovo spreminjanje, spreminjanje odnosov in današnjo družinsko raznovrstnost.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na preko povezave. Zoom povezavo pa prijavljeni prejmejo na e-mail naslov po prijavi.

*Dogodek je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

DŠB
Cesta prvih borcev 44
8250 Brežice
07 49 64 342 - BIT