Fazanc 2008

15. 10. 2008

V petek, 24.10.2008 bo Društvo študentov Brežice organiziralo, sedaj že tradicionalni Fazanski ples!

Tudi letos so novopečeni srednješolci in ostali dočakali težko pričakovani fazanski ples, ki se je odvijal v petek, 24.10., v Mladinskem centru Brežice, pod organizacijo Društva študentov Brežice.

S pričetkom ob 19-i uri so iz skritih kotičkov okolice Brežic pokukali rahlo prestrašeni fazani in fazanke, ki se jih je čez večer nabralo prav veliko število. Fazanca so se udeležili tudi tisti, ki so fazansko obdobje svojega življenja že prestali in so imeli željo po brezskrbni zabavi in smehu na tradicionalnem plesu. Tudi letos je fazanski ples potekal v sklopu dveh prostorov in sicer v dvorani Mladinskega centra, kjer so se zbrali ljubitelji rocka ter uživali ob nastopu skupin: Wild Strings, Uranium Pills, Kontradikshn, Meteora in Broken Arrow in pa v klubu, kjer sta za dance glasbene ritme poskrbela DJ Dark in DJ Gulli. Ker fazanski ples ne more biti izveden brez tradicionalnega krsta fazanov, je bilo poskrbljeno tudi za to. Fazani in fazanke, ki so imeli dovolj poguma, da so na povabilo prišli na glavni oder, so morali prestati razne preizkuse že izkušenih dijakov 4. letnika in sicer so pokazali svoje veščine v ruženju koruze, petju in ostalih vragolijah. Po krstu pa se je ples nadaljeval vse do 1. ure zjutraj, saj so po tej uri vsi fazani in ostali veselo odleteli domov. Fazanski ples je prav gotovo eden večjih, če ne celo največji zabaven dogodek, za sveže fazane, ki ga glede na veliko udeležbo vsekakor želijo in potrebujejo. S plesom dobijo tudi priložnost, da spoznavajo drug drugega, se družijo in zabavajo.

Društvo študentov Brežice želi fazanom čim bolj uspešno šolsko leto in vas vse skupaj pušča v pričakovanju naslednjega fazanskega plesa z novimi fazani.

DŠB
Cesta prvih borcev 44
8250 Brežice
07 49 64 342 - BIT