Fakulteta za turizem v Brežicah vabi na informativni dan

Fakulteta za turizem v Brežicah bo oktobra 2012 odprla vrata študentom! Razpisana sta dva triletna študijska programa 1. bolonjske stopnje: visokošolski strokovni študijski program turizma in univerzitetni študijski program turizma. Cilj obeh je izobraziti in pripraviti na uspešno karierno pot mlade na področju turizma, ki se bodo vključevali v zaposlitve pri že obstoječih ponudnikih turističnih storitev v regiji in širše, nekateri pa bodo morda celo ponudili svoje turistične ponudbe in s tem obogatili celotno regijsko ponudbo ter ustvarjali zdrave konkurenčne odnose.

Turizem že dolgo ni sinonim za dopust in dopustovanje, ko so ljudje v glavnem hodili na obmorske destinacije ter se tam namakali in počivali na sončnih plažah. Z razvojem prometne infrastrukture in drugačnega odnosa do načina izkoriščanja prostega časa praktično ni točke na zemeljski obli, ki ne predstavlja turistično destinacijo. To pomeni, da imamo tudi v Sloveniji poleg morske obale še  veliko drugih atraktivnih destinacij, ki predstavljajo velik razvojni potencial. Zato ni nič nenavadnega, da v strategiji razvoja turizma vedno poudarjamo, da želimo odkriti in izkoristiti vse ne dovolj izkoriščene potenciale za razvoj turizma. Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je tako del strategije razvoja ne samo turizma, ampak celostne podobe Posavja in Slovenije.

Vendar pa, zakaj v Brežice? Brežičani že vemo, da Brežice ponujajo vse, kar imajo veliki! V sodelovanju z Občino Brežice in Univerzo v Mariboru je Fakulteta za turizem poskrbela za poseben oddelek v Splošni knjižnici Brežice, ki bo študentom nudila vso potrebno literaturo za študij, hkrati pa jim bo preko Univerzitetne knjižnice omogočen tudi elektronski dostop do vseh baz, ki jih ima na voljo Univerza. Fakulteta si bo prizadevala čim prej vzpostaviti ustrezne pogodbene pogoje v okviru programa študentskih izmenjav Erasmus, s tem bo preko tujih študentov v Brežice pripeljala svet in preko naših študentov v tujini tudi Brežice svetu!

Že sedaj v Brežicah deluje več kot 10 ponudnikov študentske prehrane in verjamemo, da se bo to število še povečalo. Mislimo tudi na namestitev študentov od drugod  – v sodelovanju z Mladinskim centrom Brežice študente tu čaka pravi študentski dom, za katerega se trudimo, da bo ponujal postelje po subvencioniranih cenah. Brežice so znane po svojem bogatem športno-rekreativnem, kulturnem in festivalskem življenju. Že sedaj poteka zelo aktivno in razvejano dogajanje v okviru različnih študentskih klubov in društev, ki so vpeti tudi v vseslovensko Študentsko organizacijo Slovenije. Poleg vsega tega Brežice predstavljajo izjemno vstopno točko, za vse, ki želijo turizem izkusiti na lastni koži: iz Brežic se lahko skoraj sprehodite do Zagreba ali pa se usedete na vlak in odpeljete naravnost v Beograd, Tesalonike ali Sofijo. Tako na vseh točkah dogajanja bodoči študenti Fakultete za turizem ne bodo prikrajšani, saj je se boste le vključili v že dobro vpeljane tirnice.

Te mika? Vabljen/a na informativne dneve 10. in 11. februarja 2012!

Vir: Fakulteta za turizem Brežice