Duševno je pomembno – Kdo je glavni, ti ali stroj?

Nazaj

Duševno je pomembno – Kdo je glavni, ti ali stroj?

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v prihodnjih mesecih ponovno organizira projekt DUŠEVNO = POMEMBNO. V sklopu projekta smo pripravili sklop dogodkov na temo duševnega zdravja, prehoda v odraslost in stisk ter pomembnih tem, ki se dotikajo mladih. Dogodki potekajo v spletni obliki.

Peti dogodek z naslovom Kdo je glavni, ti ali stroj? Preventivno predavanje o čezmerni rabi zaslonov in digitalni zasvojenosti bo potekal v četrtek, 27. oktobra 2022, ob 17.00 preko platforme Zoom. Predavanje se bo osredotočalo na področje varne in odgovorne rabe zaslonov in spleta. Mlade se bo tekom predavanja seznanilo z oblikami digitalnih zasvojenosti, pristopi in taktikami, ki se jih poslužujejo tehnološka podjetja z namenom zasvajanja uporabnikov in kako se odraža v človeških možganih. Opredelilo se bo znake prekomerne rabe in digitalne zasvojenosti ter načine prepoznave le teh na ravni posameznika in družbe. Na koncu predavanja pa se bomo navezali na splošne smernice in priporočila osredotočene na značilnosti slušateljev. 

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na dogodek preko povezave (https://forms.gle/FKRZQeNA8eVoFNH56). Zoom povezavo udeleženci prejmejo na e-mail naslov po prijavi. Več o prvem dogodku pa si lahko preberete na povezavi. 

*Projekt je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Duševno je pomembno – Kdo je glavni, ti ali stroj?

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000