DŠB Polnoletka

Nazaj

publikacija.JPG

Društvo študentov Brežice je 8. februarja praznovalo svoj osemnajsti rojstni dan. Ja, kar nekaj let je že minilo, odkar se je skupina ambicioznih in zagretih študentov zbrala in ustanovila društvo z namenom, da bi popestrili in olajšali življenje brežiških dijakov in študentov. Njihovo delo je potem nadaljevalo in nadgrajevalo kar nekaj generacij, in tudi trenutna ekipa si prizadeva, da bi bilo društvo v koraku s časom in potrebami današnje mladine. Da predstavimo svoje delovanje, smo v začetku letošnjega šolskega leta izdali publikacijo z naslovom Polnoletka, v kateri si lahko ogledate, s katerimi dogodki smo v letu 2013 postregli brežiškim dijakom in študentom!

Do oktobra smo delovali pod okriljem predsednice Patricije Žokalj, to mesto pa je z novim šolskim letom prevzela Simona Molan. Ekipi "starih mačkov" društva se je pridružilo nekaj novih aktivistov, ki so prinesli novo energijo in ideje. 

Delovali smo na področju športa, kulture, izobraževanja, sociale in zabave. Organizirali smo turnirj v košarki in odbojki ter prevzeli organizacijo turnirja ŠKIS gol. Poleti smo plesali v sklopu projekta Plesno poletje z DŠB. Pridružili smo se krvodajalski akciji, dvakrat pa smo tudi delili rožice - prvič smo razveselili brežiške pripadnice nežnejšega spola ob njihovem prazniku 8. marca, drugič pa smo se podali na Šentvid in ob tradicionalnm prvomajskem srečanju pomagali pri deljenju nageljnov. Letos smo pričeli s projektom Izobražen = neporažen, v sklopu katerega smo izvedli nekaj nadvse uporabnih delavnic in tečajev, zdaj znamo uporabljati Photoshop, uspešno organizirati projekte in se primerno lotiti iskanja zaposlitve. Organizirali smo tudi nekaj že dobro znanih koncertov - DŠB fest, na katerem smo letos postregli s Hladnim pivom, DŠB poletne koncerte, kjer so nas v akustičnih ritmih gibali odlični lokalni glasbeniki in Fazanc, kjer smo več od lajfa iskali z Zlatkom in njegovimi optimisti. Ne smemo pozabiti tudi na naše popuste in subvencije, med katerimi vsekakor izstopa DŠBus. 

O omenjenih projektih lahko berete v naši publikaciji, si ogledate fotografije in podoživite uspešno leto z nami. Več fotogalerij in novičk pa se nahaja na naši spletni strani in Facebook profilu, kjer se lahko označite in prijateljem pokažete, da ste bili del naše zgodbe. 

Kje pa se nahaja zloglasna publikacija? Spletno verzijo najdete tu, v tiskani obliki pa na BIT-u. :)

 

Ekipa Društva študentov Brežice vam želi prijeten vstop v novo leto, naj vam to prinese vse, kar je staro pozabilo!

publikacija.JPG

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000