DŠB osveščal mlade na dan boja proti AIDSu

1502869_868619493161649_1632443999058804427_o

Že od leta 1988 ima svetovni dan AIDS-a posebno mesto pri soočanju s pandemijo AIDSa. Je dan, ki nas spomni na številna prizadevanja, ki potekajo skozi vse leto, da bi se povečal pretok informacij in izkušenj. Prinaša nam sporočilo upanja, strpnosti in solidarnosti do te bolezni.

Tudi DŠB si želi, da bi bilo okuženih z virusom HIV vsako leto manj, zato se tudi sami že nekaj let vključujemo v okviru projekta VIRUS v akcijo osveščanja mladih. Letos smo tako 1. decembra v podporo obolelim opozarjali in ozaveščali o tej smrtonosni bolezni dijake in študente na Gimnaziji Brežice, Ekonomski in Trgovski šoli Brežice in na Fakulteti za turizem Brežice. Delili smo prospekte, kjer so se mladi lahko informirali o prenašanju in širjenju virusa, o tem kako se mu lahko izognejo ter kje vse se lahko testirajo. Poleg brošur pa smo delili še kondome za varnost ter prepoznavne rdeče pentlje, ki so svetovni simboli boja proti AIDS-u in simbol varne spolnosti.

Poskrbimo zase in za druge. Izberimo pravo pot!

1502869_868619493161649_1632443999058804427_o