DŠB čistilna akcija

Čistimo moje mesto

V soboto, 20. 9., smo člani Društva študentov Brežice izvedli čistilno akcijo pod imenom »Brežice, moje čisto mesto«.

Ob 10.30 smo se člani DŠB-ja zbrali pred Brežiško info točko (BIT), kjer smo oblekli majice, izdelane posebej za to priložnost, se opremili z rokavicami in vrečkami za smeti ter se podali na čiščenje. Vzdušje je bilo prijetno, saj smo bili navdušeni nad mislijo, da bomo nekaj prispevali k čistemu okolju. Kljub mrazu smo se veselo odpravili na čiščenje in se kar kmalu ogreli. Pobrali smo smeti po ulici Cesta prvih borcev do Gimnazije Brežice, počistili njeno okolico in nadaljevali čistilno pot okoli telovadnice do bolnišnice ter osnovne šole. Tam smo se razdelili v dve skupini. Manjša skupina se je odpeljala na čiščenje okolice Ekonomske in Trgovske šole Brežice, druga skupina pa je nadaljevala pot do Mladinskega centra. Ko smo pobrali smeti na zadanih lokacijah, smo se ponovno zbrali pri BIT-u oziroma natančneje v Mestnem atriju in zaključili čistilno akcijo z druženjem ob težko pričakovanem golažu in pijači. Nasmejali smo se ob komentiranju ugotovitev do katerih smo prišli ob pobiranjem smeti. Sedaj namreč vemo katere čokoladice, sendviče in pijačo ima najraje naša brežiška mladina. Nato pa smo se z mislijo o dobro opravljenem delu odpravili domov.

Z izvedbo čistilne akcije smo zadovoljni, saj smo ljudem pokazali, da si tudi mladi prizadevamo k čistemu okolju, v katerem se zadržujemo. V prihodnje bomo takšne akcije tudi nadaljevali in upamo na višjo udeležbo občanov, saj je čisto okolje v dobrobit nas vseh.