Teden zaposljivosti mladih

Mladinskem svet Slovenije se je lotili organizacije Tedna zaposljivosti mladih, v okviru katerega bi v tednu od 21. do 26. marca 2011 izvajal teste zaposljivosti mladih in nato tem mladim tudi svetovali o tem, kam naj se obrnejo glede na njihovo specifično situacijo.

Znano je, da je zaposlovanje mladih problematika, s katero se moramo začeti še intenzivneje ukvarjati vsi. Statistika v zadnjih letih kaže zmanjševanje brezposelnosti mladih, kar pa se na drugi strani odraža v vse večjem odstotku tistih, ki podaljšujejo svoj status študenta. Zaposlitev pa je bistvena za to, da se mlad človek osamosvoji od staršev, se preseli na svoje in si ustvari družino ter zaživi kvalitetno samostojno življenje.

S tem namenom so se na Mladinskem svetu Slovenije lotili organizacije Tedna zaposljivosti mladih, v okviru katerega bi v tednu od 21. do 26. marca 2011 izvajali teste zaposljivosti mladih in nato tem mladim tudi svetovali o tem, kam naj se obrnejo glede na njihovo specifično situacijo. Šlo bi za individualna testiranja in svetovanja mladim v njihovih lokalnih okoljih o tem, kako zaposljivi so.

Iščejo torej lokalne partnerje, ki bi bili zainteresirani sodelovati v tednu zaposljivosti in tako:

-          usposobiti enega od svojih mladinskih delavcev za testiranje in svetovanje mladim,

-          sodelovati pri izvedbi Tedna zaposljivosti, ki bi bil medijsko močno pokrit, saj je del kampanje Tematski mesec Zaposlovanje mladih,

-          pridobiti dodatno vsebino za mlade v sklopu vašega letnega mladinskega programa.

Lokalni partnerji naj bodo mladinske organizacije in organizacije za mlade (torej tudi študentski klubi), ki imajo ali lahko zagotovijo primeren prostor za izvajanje svetovanj. Prav tako morajo zagotoviti enega mladinskega delavca, ki se bo usposobil in ki bo na voljo mladim v izbranem tednu.

Več informacij pa lahko dobite na spletnem naslovu: http://aktivendrzavljan.si/