Prijave na 5. bienale vidnih sporočil Slovenije

Nazaj

Od 20. junija, pa vse do 19. septembra 2011, lahko slovenski oblikovalci prijavijo svoja dela na 5. bienale vidnih sporočil Slovenije. Bienale predstavlja dveletni strokovni pregled del in dosežkov s širokega polja vizualnih komunikacij, njegov namen pa je vzpostaviti kriterije odličnosti, spodbuditi rast in promocijo kakovosti vidnih sporočil ter zvišati raven vizualne kulture.

Prijavitelji – oblikovalci, ki delujejo v Sloveniji, oziroma oblikovalci državljani Slovenije, ki delujejo v tujini – lahko na tokratni bienale prijavijo dela, realizirana in objavljena v obdobju med 1. 9. 2009 in 1. 9. 2011, ki sodijo v eno izmed 19-ih festivalskih kategorij.

Izbor del za razstavo ter objavo v katalogu in na spletu bo izmed vseh prispelih del pripravila komisija, sestavljena iz nagrajencev 4. bienala vidnih sporočil Slovenije, zmagovalce posameznih kategorij in najboljše delo bienala, ki bo prejelo veliko Brumnovo nagrado, pa bo izbrala mednarodna strokovna žirija v sestavi Anette Lenz(Francija), Mervyn Kurlansky (Danska), Filip Pagowski (Poljska), Gerard Unger(Nizozemska) in John L. Walters (Velika Britanija).

Razstava izbranih del bo na ogled od 25. oktobra 2011 dalje v Narodni galeriji v Ljubljani. Na dan otvoritve podeljene tudi nagrade za najboljša dela Bienala.

Celotno besedilo poziva in prijavnico najdete na spletni strani www.brumen.si.

Vir: Fundacija Brumen

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000