12. ŠKISova tržnica !!

Nazaj

Škisova tržnica je tradicionalna študentska prireditev, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) in je lani privabila 20 000 mladih. Letos se bo naš klub na največji študentski prireditvi predstavljal 6. maja, ob 12.00 uri, na letnem telovadišču Narodni dom (Ilirija).

Program Škisove tržnice se deli na popoldanski in večerni, ter se odvija na dveh prizoriščih: glavnem in stranskem. V popoldanskem delu se bo na glavnem prizorišču, na stojnicah, predstavljalo 55 klubov iz cele Slovenije, tudi naš! Klubi bomo obiskovalcem ponudili različne  lokalne, tradicionalne kulinarične dobrote ter predstavili svojo domačo obrt, krajevne znamenitosti in posebnosti, kulturne in turistične značilnosti ter običaje krajev iz katerih prihajamo. Vsako leto nas pri oblikovanju predstavitve stojnice usmerja rdeča nit. Letos se ta nit imenuje »zeleno inovativni«. Na to temo, ki jo lahko razumemo zeleno kot biti ekološko osveščen, živeti in jesti zdravo ali pa preprosto biti zelene barve, bomo poskušali z našo predstavitvijo čim bolj navdušiti obiskovalce, pa tudi žirijo, ki bo izbirala najbolj zeleno-inovativni in čisti stojnici.
Program na glavnem odru bomo v popoldanskem delu sooblikovali klubi. Predstavili se bomo z lokalnimi folklornimi plesi, zborovskim petjem, hip hop nastopi, akrobatskim plesom, bobnarskim sestavom, trebušnimi plesalkami in trubači, v okviru regijskih iger pa se bomo pomerili v improligi.
V popoldanskem delu se bo na celem prizorišču odvijal spremljevalni program, ki bo  ponudil razne delavnice in športne aktivnosti. Mogoče bo obiskati frizerja, se preizkusiti v žongliranju, sabljanju, metanju frizbija... Predstavili se bodo fundacija Z glavo na zabavo ter partnerji prireditve. Organizirana bo tudi Evropska vas, v kateri nam bodo običaje, tradicije in kulture svojih dežel, na svojih stojnicah približali mladi iz programa Mladi v akciji, imenovanega EVS (Evropska prostovoljna služba).
V večernem delu so nam organizatorji od 18.00 do 2.00 ure zjutraj pripravili pester glasbeni program. Na stranskem odru nas bodo zabavali DJ-ji, na glavnem odru pa bomo uživali v zvokih dveh neuveljavljenih glasbenih skupin in štirih že priznanih slovenskih in tujih rock izvajalcev.
Za vsakega klubovca in klubovko je to prireditev, ki je enostavno ne sme zamuditi! Se vidmo na Tržnci!
Več o prireditvi si lahko prebereš in ogledaš na spletni strani www.skisova-trznica.si.

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000