1. december - svetovni dan boja proti aidsu

1. december 2018

1. decembra obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu! Prvič je postal ta datum pomemben leta 1988, ko ga je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila za svetovni dan boja proti aidsu. Danes je ta dan pomemben, saj nas združuje v boju proti aidsu oziroma hivu, je dan, na katerega lahko pokažemo našo podporo osebam, ki živijo s hivom, in se spomnimo na vse, ki so zaradi aidsa umrli.

Na NIJZju ocenjujejo, da s Sloveniji živi s hivom manj kot ena oseba na 1.000 prebivalcev, 1/3 jih ne ve, da so okuženi. Kar nas po podatkih UNAIDS in Svetovne zdravstvene organizacije še vedno uvršča v kategorijo držav z nizko stopnjo epidemije. Kljub temu pa hiva in možnosti okužbe z njim ne gre podcenjevati.

Datoteke

Začetek prodaje vstopnic za Škisovo tržnico 2019

16. april 2019

Ljubljana, 16. 4. 2019 - Še manj kot en mesec nas loči do že 22. Škisove tržnice, vstopnico za edinstveno izkušnjo pa si lahko zagotovite od danes naprej. Tudi letos organizatorji ponujajo inovativne in hitre možnosti nakupa vstopnice v preprodaji s telefonom z mBills in še več presenečenj in ugodnosti za obiskovalce.

CEO za en mesec

15. april 2019

40 odstotkov delodajalcev meni, da mladi nimajo veščin, ki jih potrebujejo v njihovem podjetju, in da jih to ovira pri zaposlovanju novih mladih sodelavcev. V Adeccu smo razvili iniciativo, s katerimi mladim ponujamo priložnosti, da razvijejo veščine, ki jih potrebujejo podjetja, ter tako uspešno začnejo svojo karierno pot.

Krvodajalska akcija

2. april 2019

Zveza ŠKIS v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije v mesecu aprilu pripravlja Krvodajalsko akcijo v sklopu projekta "Častim 1/2 litra".

Več informacij najdete v priponki.

Škisova tržnica razkriva nastopajoče

2. april 2019

Škisova tržnica se letos vrača 9. maja na zelenico na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani. Le kdo vse bo majski glasbeni večer naredil edinstvenega?

Več informacij v priponki.