1. december - svetovni dan boja proti aidsu

1. december 2018

1. decembra obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu! Prvič je postal ta datum pomemben leta 1988, ko ga je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila za svetovni dan boja proti aidsu. Danes je ta dan pomemben, saj nas združuje v boju proti aidsu oziroma hivu, je dan, na katerega lahko pokažemo našo podporo osebam, ki živijo s hivom, in se spomnimo na vse, ki so zaradi aidsa umrli.

Na NIJZju ocenjujejo, da s Sloveniji živi s hivom manj kot ena oseba na 1.000 prebivalcev, 1/3 jih ne ve, da so okuženi. Kar nas po podatkih UNAIDS in Svetovne zdravstvene organizacije še vedno uvršča v kategorijo držav z nizko stopnjo epidemije. Kljub temu pa hiva in možnosti okužbe z njim ne gre podcenjevati.

Datoteke

1. december - svetovni dan boja proti aidsu

1. december 2018

Redni občni zbor Društva študentov Brežice

30. november 2018

VABILO NA LETNI OBČNI ZBOR DRUŠTVA ŠTUDENTOV BREŽICE

Vabimo te na redni letni zbor članov Društva študentov Brežice, ki bo v petek, 21. 12. 2018, ob 18:00 v prostorih ZPTM Brežice, natančneje v Mladinskem centru Brežice na Gubčevi ulici 10 a v Brežicah.

Predlagan dnevni red:

1.       Pregled in potrditev dnevnega reda

2.       Potrditev zapisnika rednega letnega zbora članov 2017/2018

3.       Imenovanje delovnega predsedstva

4.       Imenovanje kandidacijske in volilne komisije

5.       Poročila in sprejem letnega poročila o delu za 2016/2017

6.       Volitve organov DŠB

7.       Volitve svetnika v Svet ŠOLS in v Zvezo ŠKIS

8.       Sprejem delovnega programa društva za 2018/2019

9.       Razno

Študentje pozor!

17. september 2018

Ljubljana, 18. september 2018: Približuje se začetek novega študijskega leta, zato želi Študentska organizacija Slovenije študente opomniti, kaj vse morajo pred začetkom novega leta še urediti.