Škisova tržnica

Kdaj? maja v Ljubljani in oktobra v Mariboru

Škisova tržnica je največja, tradicionalna študentska prireditev, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) in privabi na svoje dogajanje v povprečju 20.000 mladih iz celotne Slovenije. Prireditev se izvaja v Ljubljani v začetku maja na letnem telovadišču Narodni dom (Ilirija), v Mariboru pa v začetku oktobra na platojih mariborske tržnice.

Program Škisove tržnice se deli na popoldanski in večerni, ter se odvija na dveh prizoriščih: glavnem in stranskem. V popoldanskem delu se na glavnem prizorišču, na stojnicah, predstavljajo klubi iz cele Slovenije, tudi naš! Klubi obiskovalcem ponudimo različne lokalne, tradicionalne kulinarične dobrote ter predstavimo svojo domačo obrt, krajevne znamenitosti in posebnosti, kulturne in turistične značilnosti ter običaje krajev iz katerih prihajamo. Vsako leto nas pri oblikovanju predstavitve stojnice usmerja rdeča nit, določena s strani organizatorja.

Program na glavnem odru v popoldanskem delu sooblikujemo klubi. Predstavimo se z lokalnimi folklornimi plesi, zborovskim petjem, hip hop nastopi, akrobatskim plesom, bobnarskim sestavom, trebušnimi plesalkami in trubači, itd. V popoldanskem delu se na celem prizorišču odvija še spremljevalni program, ki ponuja razne delavnice in športne aktivnosti.

V večernem delu pa nam organizatorji pripravijo pester glasbeni program. Na stranskem odru nas običajno zabavajo DJ-ji, na glavnem odru pa lahko uživamo v zvokih neuveljavljenih glasbenih skupin in že priznanih slovenskih in tujih rock izvajalcev.

Več o prireditvi si lahko prebereš in ogledaš na spletni strani www.skisova-trznica.si.

Stopite v stik

DŠB
Cesta prvih borcev 44
8250 Brežice
07 49 64 342 - BIT
/
info@drustvo-dsb.si
drustvo-dsb.si

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice
Pod obzidjem 1 (Info točka BIT se nahaja na: Cesta prvih borcev 44)
8250 Brežice
Slovenija
ID za DDV: 72959070 (nismo davčni zavezanci)
IBAN: SI56 6100 0002 7792 884 (DH d.d.)

Sledite nam

Certifikati

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000