Fazanc

Kdaj? petek pred jesenskimi počitnicami

Društvo študentov Brežice skrbi tudi za interese dijakov v okolici Brežic in ravno s tem namenom prireja že več let zapored dijaški ples z imenom Fazanc. Koncert poteka v organizaciji s strani dijakov, aktivni študentje Društva pa jim pristopimo na pomoč.

Koncert je namenjen spoznavanju in druženju srednješolcev, predvsem dijakom prvega letnika za katere zabavne vsebine v našem kraju vsekakor primanjkuje, saj še niso stari 18 let in s tem nimajo vstopa v bližnje nočne klube. Tako je Fazanc ena redkih zabav, ki se jo lahko udeležijo. Za Fazanca pa je značilen tudi krst novopečenih dijakov. To poteka tako, da si dijaki, ki projekt izvajajo, zamislijo program z zabavnimi nalogami, ki jim morajo prostovoljni dijaki prvih letnikov opraviti, da prestanejo krst. Fazanc se je do sedaj izvajal na dveh glasbenih odrih, na enem se izvaja rock glasba, na drugem pa glasbo vrti DJ. Značilno pa je tudi, da so vsi nastopajoči mladi, neuveljavljeni glasbeniki iz okolice Brežic, ki imajo tako možnost, da se predstavijo in pokažejo kar ustvarjajo v prostem času.

Da je takšna oblika zabave za srednješolce vsekakor zelo pomembna, nam pove dejstvo, da se obisk Fazanca iz leta v leto veča in se ga udeležujejo že dijaki iz celotnega Posavja.

DŠB
Cesta prvih borcev 44
8250 Brežice
07 49 64 342 - BIT