Ulovljen je zmagovalec ŠkisoLOVa!

Nazaj

Ulovljen je zmagovalec ŠkisoLOVa!

Včeraj je s ŠkisoLOVom - predizborom za nastop na Škisovi tržnici - 5 mladih glasbenih skupin spisalo prolog letošnji zgodbi prireditve in razkrita je bila prva glasbena skupina, ki bo zaokrožila in dopolnila kakovosten glasbeni program Škisove tržnice 2017. Gre za mlado skupino iz Vipavske doline – Neonate! 

Včeraj, 23. 3. 2017, se je v v Orto Baru v Ljubljani odvila uvertura v Škisovo tržnico, prireditve kjer se že dvajset let združujejo običaji, navade, narečja in lokalne specialitete iz vseh kotičkov naše domovine. Za zmago na predizboru, ki prinaša nastop na Škisovi tržnici, so se pomerili člani petih mladih glasbenih skupin: Nesesari Kakalulu, Infected, HairX, Neonate in Lumberjack. Obiskovalci ter člani strokovne žirije, ki so jo sestavljali Jernej Sobočan, glasbeni urednik na Valu 202, bobnar zasedbe Elvis Jackson Marko Soršak – Soki, ki je tudi idejni vodja in gonilna sila dobrodelno-glasbenega projekta 20 za 20 ter Samo Karlovčec, vodja večernega programa Škisove tržnice 2017, so z glasovanjem za velikega zmagovalca ŠkisoLOVa 2017 okronali skupino Neonate, katero sestavljajo trije člani: Kris Kodelja (kitarist), Franko Bajc (bobnar), in Klemen Odar (basist).

Mladi Vipavčani so bili presenečenje večera, saj je bil nastop na odru ŠkisoLOVa šele njihov tretji. Sami pravijo, da so se na razpis prijavili brez pričakovanj, kar je včerajšnjo zmago naredilo toliko bolj presenetljivo in jim dalo dodatnega zagona. Obiskovalcem Škisove tržnice pa obljubljajo, da bodo na oder prinesli ogromno pozitivne energije ter še več vsega, kar so lahko videli včeraj v Orto Baru. Naslednji teden izide njihov prvi CD, kateri bo prav zagotovo dober pokazatelj kaj lahko pričakujemo 11. maja na Kardeljevi ploščadi.

Vodja Škisove tržnice Matevž Skrbiš nam je zaupal, da je ŠkisoLOV potekal boljše od pričakovanj: ''Škisova tržnica, katere osrednji pomen je podpora študentskih lokalnih skupnosti po vsej Sloveniji, s ŠkisoLOVom podpira mlade in predvsem še neuveljavljene študentske glasbene skupine in jim omogoči širšo prepoznavnost z nastopom na glavnem odru prireditve skupaj z vsemi ostalimi znanimi Slovenskimi in prav tako tujimi skupinami.'' In glede na mlad talent, ki smo ga lahko včeraj slišali na odru, se za prihodnost slovenske glasbe ni bati.

Ulovljen je zmagovalec ŠkisoLOVa!

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000