aaaaaaaaaaaaaaaUčenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova so prejeli glasbila!

Učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova so prejeli glasbila!

Nazaj

Učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova so prejeli glasbila!

Spomnimo se: Marko Soršak – Soki se s projektom »20 za 20« ukvarja že nekaj let. Veliko svojega časa namenja zbiranju sredstev za nakup glasbil osnovnim šolam po Sloveniji. Pred kratkim se je povezal z Zvezo Škis – tako smo se lahko k sodelovanju pridružili tudi iz Društva študentov Brežice. V sklopu projekta DŠB Unplugged oz. Poletni koncerti smo na zadnjem dogodku, ko je nastopil kantavtor Peter Dirnbek s svojimi Vox Populiji, zbirali prostovoljna sredstva za nakup glasbil učenec OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova.

Z velikim ponosom in veseljem vam sporočamo, da so učenci 26. oktobra 2016 prejeli kitaro, cajon in ojačevalec. Na simpatični prireditvi, na kateri sta bila prisotna tudi sama Soki in Peter so v prostorih šole z veseljem sprejeli nove inštrumente, s katerimi bo njihovo nadaljnje glasbeno ustvarjanje neovirano.

Društvu študentov Brežice veliko pomeni, da je lahko vsaj za trenutek postalo del glasbene poti otrok! Hkrati pa se zelo zahvaljuje vsem, ki so to sploh omogočili:

  • Posavskemu muzeju Brežice, ki nam že 3 leta omogoča prostor za koncerte DŠB-ja in ves čas spodbuja delovanje naše kulturne sekcije,
  • vsem izvajalcem za pripravljenost na sodelovanje ter prijetne ritme in melodije,
  • Optiki Rimc, ki je s svojo nesebično donacijo pripomogla k uspehu akcije ter nam zraven namenila še nekaj zelo spodbudnih besed,
  • vsem obiskovalcem zadnjega koncerta za prostovoljne prispevke in
  • Marku Soršaku – Sokiju, ki je pred časom začel s projektom »20 za 20« in tako že 27 osnovnim šolam omogočil veliko novih glasbil.

Na še mnogo uspešnih dobrodelnih projektov!          

EKIPA DŠB

 

Učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova so prejeli glasbila!

Stopite v stik

BIT

Uradni podatki

Društvo študentov Brežice

Modri

Cert ID: 0013/00013

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo študentov Brežice
Matična številka: 5888417000